MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi BIOS ayarı

Minsnicterb

Megapat
Merhabalar; yeni sistemim geldi ve BIOS güncelemesi ve Windows yüklemesi tamamladı. XMP 3600 CL 16 ayarladım. Ama bazı ayarları göremedim.

•Fast BIOS veya Rapid modu bulamadım. İlgili resim görselde var; nasıl açabilirim. Bu ayarlar ve başka bir BIOS ayarları yapmam gerekiyor mu?
•Açılış tuşuna bastığımda masaüstünü 27. saniyede görüyorum normal mi?
•Windows'ta bir değişiklik yapmadım. Yapmam gereken bir şey var mı?
•Game Boost diye bir şey var. Bunu açmak lazım mı?
•Bol bol RAM var. Disk belleği dosyası kapalı mı açık mı olmalı? Hard diskim yeterince hızlı ama bilemedim.

Sistem:
  • Anakart: MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 3700X
  • RAM: G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (2x16 GB) 3600MHz DDR4 RAM F4-3600C16D-32GTZNC
  • M.2 SSD: Samsung 970 Evo Plus NVMe 500GB 3500MB/s-3300MB/s M.2 SSD (MZ-V7S500BW)
  • Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2080 sea hawk X 8 GB 256Bit GDDR6 ekran kartı
  • Power supply: Corsair RM1000I 1000W 80+ Gold Power supply (CP-9020084-EU)
  • Kasa: Corsair 500D
  • Sıvı soğutucu: Cooler Master ML240L
  • Ekran kablosu: Dark 3m, ferrit Core EMI/RFI filtreli, 8MM çaplı, VGA monitör kablosu (asılabilir) (DK-CB-VGAL300)
  • Ekran dönüştürücü: Dark DisplayPort to Analog VGA aktif dönüştürücü (DK-HD-ADPXVGA) / 39,75 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Sisteminiz çok güzelmiş gerçekten. Güle güle kullanın.
Msi Anakartların bioslarıyla ilgili pek bir bilgim yok açıkçası ama biosuda çok kurcalamak yanlışlıklara sebep olabilir diye düşünüyorum.
Fast bios veya Rapid modu ayarları illaki vardır biosun içinde ama hangi başlık altındadır bilemiyorum. Biraz gezinmeniz lazım.
Masaüstünü 27. saniyede görmeniz eksik bir ayar olduğunun göstergesi. Bende M.2 960 Evo var ve 5. saniyede masaüstüne geliyorum. Sanırım sizin sorununuz ya Fast bios ile ilgili ya da M.2' nin sürücüsü ile ilgili. Windowsun kendi verdiği sürücüyü kullanmayın. Sizin M.2' nizin son sürücüsü 3.2. Samsung' un kendi sitesine var. Linkinide vereyim size. SSD Tools & Software | Download | Samsung V-NAND SSD | Samsung Semiconductor Global Website
Windows' da değişiklik yapayım mı derken, sürücülerinizi eksiksiz bir biçimde tamamladığınız takdirde başka bir şey yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Game Boost' u açmak şart değil tabiki ama açıldığı takdirde illaki oyun performansına artı yönde bir katkısı olacaktır.
Disk belleği konusunda bir bilgim yok ne yazık ki. Ama sizi bunu ayarlamaya mecbur eden ne oldu bilmek isterdim. Bu ayarda pek kurcalanmaz normalde. Güvenilir bir bilgi sonrasında ayarlamaya çalışırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Anakart'ınız nedir? Araştırdığım kadarı ile X570'ler fast bios yokmuş. Bu yüzden böyle oluyormuş. Bugün servisi arayıp soracağım.

Dostum merhaba, sistemlerimiz bire bir aynı neredeyse ekran kartı hariç MSI x570 için uygun yapılması gereken varsayılan ayarlar nedir gerek fan ayarları gerek gereksiz şeyleri kapatarak açılışı hızlandırma gibi neler yaptın kaynak nereden buldun

Hızlandırma yapmadım. Sadece BIOS güncellemesi falan çok bir şey değişmedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Evet o tür şeylerin bazılarını bende yaptım çok bir şey değişmedi ve OC yapamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…