MSI MPG X670e Carbon çıkan M.2 slotu geri takılabilir mi?

Rovildi

Megapat
Daha fazla  
Selam,
Aralık ayında Hepsiburada'dan MSI MPG X670e Wi-Fi modeli anakart aldım. Amacım yazın PC toplamaktı parçaları aldım yazın askerden gelince bakayım dedim ne var ne eksik diye. Anakarta geldi baktım kutuda hasar falan yoktu içini açınca bir gıcırdama sesi geliyordu. Statik poşetin içinde onu da açtım bu M2_1 yuvasındaki soğutucu yerinden çıkmış ondan geliyormuş. Ses RAM slotlarına falan baktım componentlerde bir zarar gelmiş mi diye göremedim. Şu an şehir dışındayım fikir almak için yazıyorum. Soğutucunun 2 parçası var. Onlar çıkmış resimlerde şu şekilde maviyle belirttiğim alan (geri takılabilir mi bilmiyorum servis gerekebilir).
Normalde olması gereken 2. resimdeki gibi. Ama işte bir üst kapağı ile altındaki sabit yapışkanlı alanda gelmiş beraber.
Ne yapabiliriz takılabilir mi bu?

Dosya Ekleri

• 1690831274754.png
    298,6 KB · Görüntüleme: 37
Kendin takabilirsin. Çok zor bir şey değil. Servise gerek yok.

Kendin takabilirsin. Çok zor bir şey değil. Servise gerek yok.

Attığım ilk resim var ya o da çıkmış yerinden çok zor değildir değil mi mecidiyeköye gideceğim yoksa Normalde sabit olması mı gerekiyor çözemedim o kısmı kafamda da kuruyorum ister istemez.

Attığım ilk resim var ya o da çıkmış yerinden çok zor değildir değil mi mecidiyeköye gideceğim yoksa Normalde sabit olması mı gerekiyor çözemedim o kısmı kafamda da kuruyorum ister istemez.
Orada plaka üstünde termal ped var. Yerinde dursa da durmasa da sorun olmaz. Takmak da zor değil zaten.

Orada plaka üstünde termal ped var. Yerinde dursa da durmasa da sorun olmaz. Takmak da zor değil zaten.

Aynen tatil bitsin dönünce yazarım.

Güncelleme:

Kardeşim baktım resimleri bırakıyorum şöyle bir şey olmuş bu vida yuvası vidaya oturmuş anakarta değil bunu çıkarıp tekrar takıp oturtabilir miyim?

Bilen biride yazabilir.

Anakartın vida yuvası ahşap sanki yapıştırıcı gibi bir şeyle yapıştırsam devrelere falan zarar gelir mi?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-18 at 12.27.26.jpeg
    98,1 KB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Image 2023-08-18 at 12.26.55.jpeg
    157,9 KB · Görüntüleme: 31
  • WhatsApp Image 2023-08-18 at 12.26.54.jpeg
    96,9 KB · Görüntüleme: 27
  • WhatsApp Image 2023-08-18 at 12.26.53.jpeg
    186,6 KB · Görüntüleme: 27
  • WhatsApp Image 2023-08-18 at 12.26.52.jpeg
    105,5 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Mevzuyu tam anlamadım. Şimdi o parça anakarta takılmıyor mu yani vida yüzünden?

Mevzuyu tam anlamadım. Şimdi o parça anakarta takılmıyor mu yani vida yüzünden?
şöyle

Normalde kırmızı alandaki olması lazım ama mavideki gibi mavi alanın içerisindeki alan ahşap normalde oturtamamış adamlar fabrikadan ben bunu kutu açılışında gıcırdıyordu yani diyorum ki oturtabilir miyim yapıştırıcıyla bunu taşırmadan sorun olur mu

Hocam bakın şimdi beni yanlış anlamayın, inan bunları sana söylemek istemiyorum ama bazen açıklamam gerekiyor. Sizinle tek iletişim kurabileceğim yer burası. Ne sesli ne görüntülü konuşabiliyoruz. Kendinizi izah etmeniz gereken tek yer burası ve siz Türkçeyi doğru kullanmazsanız, kelimeleri doğru yazmazsanız, noktayı-virgülü yerinde koymazsanız benim bu paragraftan bir şey çıkarmam mümkün değil. Yardımcı olmak istiyorum ama ellerimi kollarımı bağlamışlar gibi hissediyorum. Ve çok zor bir şey olmadığını söylemek istiyorum. Yanlış anlama, bunu sana söylemek istemiyordum ama sana denk geldi. Bir sürü kişiye yardım ediyoruz. Herkes böyle yapınca en son açıklamam gerektiğini düşündüm. Düzgün iletişim için kullanılan dili, normal bir şekilde yazıya dökersek güzel olur.

Yapıştırman sorun değil. Yapabilirsin. Ama o parçayı oraya koyup termal pedin jelatinini çıkartıp üzerine M.2 SSD'ni koyup vidalarsan yine orada sabit duracaktır. Yapıştırmana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…