Elektronik MSI MPG X670e Carbon Wi-Fi 11.956 TL

Kullanabilirsiniz elbette PCI-E5 daha yüksek veri transferi imkanı veren bir teknoloji ama henüz PCI-E5 SSD yok desek yeridir fakat PCI-E5 çıkış üzerinde PCI-E3 olan bir SSD bile kullanabilirsiniz yani sizi bağlayan bir durum değil. Biraz yakın geleceğe yatırım gibi. Kasadan oldukça memnunum gayet şık ve airflow olarak da tatmin edici fakat biraz fan için de para harcamanız gerekecek.

MSI anakartlar doğuştan özürlü dersem yalan olmaz o derece tiksiniyorum. Firması özürlü çünkü.

Anladım teşekkürler, Sıvı soğutma için Corsair Corsair iCUE H150i düşünüyorum. Sıvı soğutucularda AM5 desteği işimize yarar mı?
PSU için ROG STRIX 1000W Gold olanı aldım. Fanlar için öneriniz var mı? Bütçe konusunda sıkıntım yok. Bir de çoğu yerde sıvı renkli tüplü sistemler görüyorum, bilgisayara bir katkısı var mı? Yoksa sadece görsel olarak bir katkı mı sağlıyor.

ROG STRIX X670E-F ile X670E-A arasında ne fark var.

Sıvı soğutmaların hepsinde yanılmıyorsam AM5 desteği var çünkü soket AM4 soğutucular ile uyumlu. Corsair iyi markadır severim ve sıvı soğutmalar arasında öyle derin uçurumlar yok yani iyidir bence. Fan için önerim ben SilverStone airblazer white kullanıyorum ama arka egzozt fan için Slim fan aldım çünkü anakart MOSFET soğutucunun RGB aydınlatmasını kapatıyor Slim olmayan 25mm fanlar. Piyasada çeşitli altnernatif fanlar var genel anlamda hepsi iş görür Slim beyaz fan Amazon'da bir Corsair fan var yurt dışından gelen egzozt fan için onu düşünebilirsiniz ama geliş süresi uzundu biraz.

ROG STRIX X670E-F ile X670E-A arasında ne fark var.

Çok yakın kartlar A = 16+2 70a VRM - F = 16+2 90a VRM.

Diğer özellikleride birbirine çok yakın buradan inceleyebilirsiniz.

En son ASUS BIOS güncellemesi;

ROG STRIX X670E-E Gaming Wi-Fi BIOS 1301.
Sürüm 1301 beta sürümü.
9.18 MB 2023/04/25
SoC voltage for Ryzen 7000x3D series limited to a maximum of 1.30v to protect the CPU and motherboard.

Before running the USB BIOS flashback tool, please rename the BIOS file (SX670EE.CAP) using bıosrenamer.

Please Note that this is a beta BIOS version of the motherboard which is still undergoing final testing before its official release. The UEFI, its Firmware and all content found on it are provided on an “as is” and “as available” basis. ASUS does not give any warranties, whether Express or limited, as to the suitability, compatibility, or usability of the UEFI, its Firmware or any of its content. Except as provided in the product warranty and to the maximum extent permitted by law, ASUS is not responsible for Direct, Special, incidental or consequential damages resulting from using this beta BIOS.
İNDİR
Beta sürümü henüz ama 3D işlemci ve anakart yanmasına neden olan yüksek voltaj sorununu bir şekilde çözmüşler. Bu sorun sadece ASUS anakartlar için değil tüm markalar için geçerliymiş hemen hemen, tüm markalar eski BIOS indirmelerini kaldırmış. 3D işlemci kullanacaklar ve kullananlar mutlaka BIOS güncelleştirmelerini takip etsin.

Son düzenleme:
@SmartBuster 4 tane m2 ssd yuvası mevcut, bunlardan anakart üzerinde kaç tanesinin soğutucusu mevcut hepsinde soğutucu var mı?

ASUS anakartlar ile ilgili olarak en azından AM5 soket özelinde kimseye kullanmasını tavsiye etmiyorum. Ben eski anakartım MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi'ı kullanıyorum şu an.

Neredeyse 1.5 sene önce yazmışsınız ben 1 ay önce msi x670e carbon wifi aldım şuanda hala daha 4 ram problemi devam ediyor ve mhz arttırınca 2 ramde bile bazen açılmıyor 4800 mhz kullanıyorum şuanda çok anlamadığım için soruyorum bu problem ne zaman düzelir ?

BIOS ile düzelir dediler ama maalesef AM5 9000 serisini çıkarmak böyle durumdan kurtulup sıyırmaya çalışıyor MSI.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…