Bugün veya yarın kurulum yapacağım. İşlemci olarak Gaming Gecesi nde R5 7600 aldım. Sıvı soğutucu olarak ise MSI MEG S360 aldım. Bu işlemciye OC yapacağım AM5 de son işlemciler çıkıncaya kadar da o şekilde kullanmayı düşünüyorum. Yani OC performansını gerçekten merak ediyorum, hatta rehber hazırlamayı da düşündüm açıkçası.Kimse hala kurulum yapmadı sanırım . Ryzen 9 7900x3d ile kurulum yaptım. Daha önce Asus Rog x570 Crosshair kullanmıştım. Armory crate olsun overclock olsun çok iyiydi. Bu anakarttan öncede Gitabyte Aorus master B650e aldım. Onda da kronik problemler varmış ve baya sıkıntı yaşayıp iade etmek zorunda kaldım. X670e Carbon Wi-Fi hala Vatanda hala indirim var bugün son günü almak isteyen kaçırmasın derim. Bir kaç günlük izlenimim şuan için olumlu yönde.
RAM olarak ne aldınız?Kimse hala kurulum yapmadı sanırım . Ryzen 9 7900x3d ile kurulum yaptım. Daha önce Asus Rog x570 Crosshair kullanmıştım. Armory crate olsun overclock olsun çok iyiydi. Bu anakarttan öncede Gitabyte Aorus master B650e aldım. Onda da kronik problemler varmış ve baya sıkıntı yaşayıp iade etmek zorunda kaldım. X670e Carbon Wi-Fi hala Vatanda hala indirim var bugün son günü almak isteyen kaçırmasın derim. Bir kaç günlük izlenimim şuan için olumlu yönde.
Kurduğum sistem şu şekildeydi ;Bugün veya yarın kurulum yapacağım. İşlemci olarak Gaming Gecesi nde R5 7600 aldım. Sıvı soğutucu olarak ise MSI MEG S360 aldım. Bu işlemciye OC yapacağım AM5 de son işlemciler çıkıncaya kadar da o şekilde kullanmayı düşünüyorum. Yani OC performansını gerçekten merak ediyorum, hatta rehber hazırlamayı da düşündüm açıkçası.
RAM olarak ne aldınız?
Kurduğum sistem şu şekildeydi;
İşlemci: Ryzen 9 7900x3D.
Anakart: Gigabyte Aorus Master B650e.
Sıvı soğutma: Lian Li galahad 2 Trinity uni fan.
RAM: Kingston Fury Beast RGB 2*16 6000MHz CL36 ( EXPO özelliği var)
Ekran kartı: Gigabyte Aorus Master RTX 4080.
Açıkçası Aorus bir sistem kurmaya çalıştım ama anakarttan yana şanslı olamadım. Arızayı yaşadıktan sonra Reddit'te çoğu kişinin benzer problemler yaşadığını sürekli siyah ekran alıp açılmadığını gördüm. Tekrar ASUS almayı düşündüm X670E-E ile ilgili de Reddit'e çok sıkıntı yaşayan insanlar gördüm. En son MSI anakartların ve X670e Carbon Wi-Fi anakartın daha tutarlı olduğunu yazanları görünce indirim olur mu diye beklerken iyi denk geldi. Umarım bunda da sıkıntı yaşamayız. Ryzen 7000 serisine geçtiğime pişman olmak üzereydim.
Sağolun size de hayırlı olsun inşallah sıkıntısız bir şekilde kullanmak nasip olur. Siz hangi ramleri tercih ettinizHayırlı olsun hocam. Amazon Germany mağazasından RAM'leri aldım bende onların gelmesini bekliyorum kurulum için.
Corsair CL30 6000 mhz tercih ettim hocam.Sağolun size de hayırlı olsun inşallah sıkıntısız bir şekilde kullanmak nasip olur. Siz hangi ramleri tercih ettiniz
Anladım. X670E Carbon un resmi desteğinde Intel XMP destekli RAM ler de mevcut. Birebir koduna bakarak G.skill Trident Z5 RGB 7600MHz CL36 2x16 GB kitleri kullanacağım. Bugün anakart işlemci sıvı soğutma ve SSD montajını yaptım. Yarın geri kalan PSU ve kablo bağlantıları ve ardından ekran kartını takıp deneyeceğim. Umarım sorunsuz ve keyifli bir deneyim olur.Kurduğum sistem şu şekildeydi ;
İşlemci : Ryzen 9 7900X3D
Anakart : Gigabyte Aorus Master B650E
Sıvı Soğutma : Lian li Galahad 2 Trinity Uni Fan
Ram : Kingston Fury Beast RGB 2*16 6000Mhz CL36 ( Expo Özelliği Var)
Ekran Kartı : Gigabyte Aorus Master Rtx 4080
Açıkçası Aorus bir sistem kurmaya çalıştım ama anakarttan yana şanslı olamadım.Arızayı yaşadıktan sonra redditte çoğu kişinin benzer problemler yaşadığını sürekli siyah ekran alıp açılmadığını gördüm. Tekrar Asus almayı düşündüm x670e-e ile ilgili de reddite çok sıkıntı yaşayan insanlar gördüm. En son Msi anakartların ve X670e Carbon Wi-Fi anakartın daha tutarlı olduğunu yazanları görünce indirim olur mu diye beklerken iyi denk geldi. Umarım bunda da sıkıntı yaşamayız . Ryzen 7000 serisine geçtiğime pişman olmak üzereydim.
Sistem toplayıp deneye bildinmi bellek kiti sorunsuz uyum sağladımıAnladım. X670E Carbon un resmi desteğinde Intel XMP destekli RAM ler de mevcut. Birebir koduna bakarak G.skill Trident Z5 RGB 7600MHz CL36 2x16 GB kitleri kullanacağım. Bugün anakart işlemci sıvı soğutma ve SSD montajını yaptım. Yarın geri kalan PSU ve kablo bağlantıları ve ardından ekran kartını takıp deneyeceğim. Umarım sorunsuz ve keyifli bir deneyim olur.
Arkadaşlar başvuruyu yaptım 5 gün oldu ama hala bekliyorum. Siz iadenizi alabildiniz mi?
Bekliyoruz kontrol etinmi sayfada dan ödeme tarihi varArkadaşlar iade alabildiniz mi neredeyse 15 gün oldu.