MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi vs MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi

Vollkan

Kilopat
Yer
istanbıl
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 9 79503D
Merhaba arkadaşlar AM5 sistem kuracağım. İki anakart arasında kararsız kaldım genellikle oyun oynayacağım. Seçim konusunda destek olursanız sevinirim

MSI MPG X870E CARBON WIFI AMD X870E SOKET AM5 - PttAVM.com - 2025

MSI MPG X870E CARBON WIFI AM5 DDR5 8400MHZ(OC) USB4 4x M.2 HDMI 5G LAN 2.5G LAN WIFI 7 RGB ATX
https://amzn.eu/d/7Et0HBI

Son düzenleyen: Moderatör:
Carbon serisi Gaming serisine göre daha üst düzey bir anakart. İkisi arasından Carbon, fakat bütçe kısıtlıysa:

Bence daha uygun anakart alıp ekran kartına yatırım yapabilirsiniz. Çoğu AM5 özellikle x870 serisi her türlü uzun vadede aynı performansı verecektir. Hepsinde PCIex16 5.0 desteği var ki buna ihtiyaç şu aşamada pek yok bile.

Eğer kulaklığınızın ses kartı varsa aşağıdakiler de işinizi fazlasıyla görür:
MSI X870 Pro MSI X870 Gaming Plus
Ben olsam x670 güzel bir seriden uygun anakart alır, yerine bütçe konusunda ekran kartına vb. odaklanırdım. Örneğin 4070 yerine 4070 Super gibi. Eğer bütçe sıkıntısı yoksa tabiki x870 Carbon

x870 düşünen arkadaşlara da faydalı bilgi olsun diye biraz uzun yazdım.

Carbon serisi Gaming serisine göre daha üst düzey bir anakart. İkisi arasından Carbon, fakat bütçe kısıtlıysa:

Bence daha uygun anakart alıp ekran kartına yatırım yapabilirsiniz. Çoğu AM5 özellikle x870 serisi her türlü uzun vadede aynı performansı verecektir. Hepsinde PCIex16 5.0 desteği var ki buna ihtiyaç şu aşamada pek yok bile.

Eğer kulaklığınızın ses kartı varsa aşağıdakiler de işinizi fazlasıyla görür:
MSI X870 Pro MSI X870 Gaming Plus
Ben olsam x670 güzel bir seriden uygun anakart alır, yerine bütçe konusunda ekran kartına vb. odaklanırdım. Örneğin 4070 yerine 4070 Super gibi. Eğer bütçe sıkıntısı yoksa tabiki x870 Carbon

x870 düşünen arkadaşlara da faydalı bilgi olsun diye biraz uzun yazdım
Hazırda AM4 var zaten sadece AM5 geçmek için Anakart,RAM ve işlemciye ihtiyacım var ekran kartı olarak da 4080 süper kullanıyorum arasında bayağı bir fiyat farkı var işlemci olarak da Ryzen 9 79503D düşüyorum

Testleri izlediniz mi bilmiyorum ama sırf oyun için kullanacaksanız 9800x3D daha performanslı ve soğuk çalışır 7950x3D’ye göre.

Yanına da bu RAM de güzel iş görür:

Anakart F/P daha dengeli olsun isterseniz MSI Tomahawk x870 bakabilirsiniz 13k bandında. Ama bütçe önemli değilse Carbon alın aklınız kalmasın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı