MSI MPG Z590 Gaming Carbon Realtek HD Audio yöneticisi kayboldu

refikilhan

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 11
Meslek
Emekli Asker
Merhaba,
80 yaşımı işlemeye başladım, kulaklarım artık tiz ses olmayınca rahat duymuyor, lütfen bana bu yaşta bilgisayarda işin ne demeyin, kahve alışkanlığım yok, alkol sigara da yok, bu arada unutkanlık tedavisi gördüğüm için doktorum uzun süre televizyon izlememin beynimi pasif duruma getireteceği nedeni ile hastalığımın daha çabuk ilerleyeceğini zamanımın büyük bölümünü kafamı birşeylerle meşgul etmem gerektiğini söyledi, onun sayesinde yıllardır bu hatalığın ilerlemesini yavaşlattım, bunda da bilgisayar çok etkili oldu.
Şimdi benim sorunum birkaç ay önce bilgisayarımda "Realtek HD Audio yöneticisi" bilmediğim bir nedenle yok oldu, bu nedenle hoparlördeki sesleri fazla anlayamıyorum, önceleri ekolalayzerde tiz konumuna getirince sesler daha anlaşlır oluyordu, Realtek HD Audio yöneticisi yok olunca bu ayarı yapamıyorum, bunun nedenini anakarttaki bir sorundan kaynaklandığını sanıyordum. Geçen hafta bilgisayarım durduk yerde alev aldı, durduramadım, az kalsın kirada oturduğum evim yanacaktı, ellerim yanması pahasına kasayı banyoya götürerek su dökmek sureti ile söndürebildim ama donanımım çalışmaz oldu. Şimdi bütcemi zorlayarak yeni bir bilgisayar sahibi oldum, yeni bir anakartım olduğu için Realtek HD Audio yöneticisi sorunu da ortadan kalkacak diye düşünmüştüm ama öyle olmadı, bu sorun devam ediyor.
Çok uzun yazdım bunu yaşlı bir gevezenin sorumsuzluğuna verin. Ne yaptıysam bu sorunu çözemedim.
Yeni anakartım:
MSI MPG Z590 Gaming Carbon

Öncelikle geçmiş olsun, yaşadıklarınız için üzüldüm. Yeni anakart için gerekli sürücüleri yüklediniz mi? Eğer yüklemediyseniz aşağıya bırakacağım linkten yükleyin lütfen.
2021-06-28 tarihli sürücü.

Son düzenleme:

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler, verdiğiniz ekran görüntüsünde gördüğüm her iki driveri de yükledim netice değişmedi, önceleri Ekolayzer gelirdi oradan tiz sesini ayarlardım, bunların hiçbirisi yok.
Şimdi tüm driverleri yükleyeceğim bakalım sonuç ne olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim. Siz deneyin biz de bu esnada yeni yollar düşünelim. Elbet çözeriz merak etmeyin. @Yener K. @Recep Baltaş

İnan ki beni çok sevindirdiniz, tüm driverleri yükledim ama netice değişmedi.
Estağfurullah daha bir şey yapmadık. Benden çok daha bilgili hocalarım var forumda. Sürücüleri yüklemenize rağmen çözülmediyse başka bir sorun vardır. Bu arada @Yener K. hocam MSI MPG Z590 Gaming Carbon için manuel Realtek kurulumu mümkün mü?

Evet hocam. İlk olarak kurulu olan Realtek varsa Güvenli Mod'da DDU ile kaldırın.
Daha sonra ise linkteki sürücüyü yükleyip deneyin.

Bana yardım ettiğiniz için çok sağ olun.
Arama çubuğuna Realtek yazdığımda "Realtek Audio Console" görünüyor, Ses geliştirmelerinde de Realtek USB Audio var ama her ikisinin de konumunu bulamadım.
Bir hata yapmamak için, hangisini ve nasıl sileyim?

Arama çubuğu değil de DDU rehberi var @Yener K. hocamın mesajında, tekrar bu yoruma yazıyorum. O rehberdeki adımları izleyebilirseniz daha verimli olur. Güvenli moda girip Realtek ile ilgili DDU'da görünen ses kartı sekmesiyle silebilirsiniz. Güvenli moda girmek için de bir rehberimiz var onu da aşağıya bırakıyorum.

Çok ama çok teşekkür ediyorum,
Sizlerin sayesinde bu sorunumu çözeceğime inandım.
Güvenli mod girişi ve DDU sürücü kaldırma rehberini sayfa sayfa ekran görüntüleri ile ileride kullanabilmek için aldım, DDU v18.0.4.5 programınıda indirdim, ama sanırım tehlikeli bir iş, bunu sorunsuz nasıl başarırım?
Güvenli Mod'da DDU'yu kurdum, orada silinmesi gereken her şeyi gördüm, bir tane Realtek buldum, hatta orada NVIDIA Geforce sürücülerini de silmem öneriliyordu, fakat çok aradım sil diye bir buton bulamadım.
Ne olursunuz bir de burada neleri ve nasıl sileceğimi detaylı yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…