MSI MPG Z590 Gaming Carbon Realtek HD Audio yöneticisi kayboldu

refikilhan

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 11
Meslek
Emekli Asker
Merhaba,
80 yaşımı işlemeye başladım, kulaklarım artık tiz ses olmayınca rahat duymuyor, lütfen bana bu yaşta bilgisayarda işin ne demeyin, kahve alışkanlığım yok, alkol sigara da yok, bu arada unutkanlık tedavisi gördüğüm için doktorum uzun süre televizyon izlememin beynimi pasif duruma getireteceği nedeni ile hastalığımın daha çabuk ilerleyeceğini zamanımın büyük bölümünü kafamı birşeylerle meşgul etmem gerektiğini söyledi, onun sayesinde yıllardır bu hatalığın ilerlemesini yavaşlattım, bunda da bilgisayar çok etkili oldu.
Şimdi benim sorunum birkaç ay önce bilgisayarımda "Realtek HD Audio yöneticisi" bilmediğim bir nedenle yok oldu, bu nedenle hoparlördeki sesleri fazla anlayamıyorum, önceleri ekolalayzerde tiz konumuna getirince sesler daha anlaşlır oluyordu, Realtek HD Audio yöneticisi yok olunca bu ayarı yapamıyorum, bunun nedenini anakarttaki bir sorundan kaynaklandığını sanıyordum. Geçen hafta bilgisayarım durduk yerde alev aldı, durduramadım, az kalsın kirada oturduğum evim yanacaktı, ellerim yanması pahasına kasayı banyoya götürerek su dökmek sureti ile söndürebildim ama donanımım çalışmaz oldu. Şimdi bütcemi zorlayarak yeni bir bilgisayar sahibi oldum, yeni bir anakartım olduğu için Realtek HD Audio yöneticisi sorunu da ortadan kalkacak diye düşünmüştüm ama öyle olmadı, bu sorun devam ediyor.
Çok uzun yazdım bunu yaşlı bir gevezenin sorumsuzluğuna verin. Ne yaptıysam bu sorunu çözemedim.
Yeni anakartım:
MSI MPG Z590 Gaming Carbon

Çok teşekkür ediyorum, inan ki 2 gündür benim sorunumla uğraştınız ama olmuyor.
Kaldırmamı istediğiniz, Realtek Audio Console mi çünkü bir onu görebiliyorum, bir de C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\realtekservice.inf_amd64_01042bb7f11c17c4 konumunda, RtkaudUService64.exe ve RealtekService. CAT, RealtekService. İnf ve DLL dosyaları var.
Bu bakımdan tereddüt ettim.
Acaba Team Viewer ile siz baksanız faydası olur mu?
ya da ben Windows 11'e geçsem bu sorun çözülür mü?
Öncelikle kusura bakmayın hafta sonu foruma giremedim. @Yener K. üstadım ilgilenmiş çok sevindim. Bağlantı verirseniz ben bir göz atarım bakalım durum nedir.

Öncelikle kusura bakmayın hafta sonu foruma giremedim. @Yener K. üstadım ilgilenmiş çok sevindim. Bağlantı verirseniz ben bir göz atarım bakalım durum nedir.
Teşekkürler, şu anda forumda iseniz bağlantı için sizin hazırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı