MSI MS-7255 2.0 775 Pin işlemci Sorunu

Zenfone Laser

Hectopat
Arkadaşlar MSI MS-7255 2.0 Anakartım var.
2 GB RAM ve E2160 İşlemci mevcut.
ekran kartı olarak ise Asus GTS 450 ( 1GB ) Mevcut
PSU 300W
MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...
Ekran kartı işlemciye çok güçlü geldiği için ''Dar boğaz'' oluşuyor
İşlemci o kadar zayıf ki İnternet'e Girerken bile donma yaşıyorum.
Şimdi sorum şu;
Anakartımın desteklediği en güçlü işlemcileri sıralayın Lütfen. Bunun yanında 2GB RAM Alıp 4GB yapacağım. Anakartım bunu destekliyor ama dediğim gibi işlemci sorunum var. Bu arada PSU yeter mi? Yetmez ise kaç W almalıyım? Şimdiden teşekkürler.

31.jpg
(Güç kaynağını, Yanan Ram'i, İşlemci Soğutucuyu ve Ekran kartını değiştirmeden önce bilgisayarım. Fotoğraf benim değil İnternet'ten buldum.)

Az önce video çekip YouTube'a yükledim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
FX değilde A10 7870K tabanlı bir sistem olsun diye düşünüyorum.
Bide Gta5 oynamak canım ne kadar'da istiyor bir bilseniz. :(
Bu bilgisayarla imkansız ama A10 7870k sistemle ekran kartsız olur'mu 720p ?
Çünkü ileride RAM'de yetmeyecek bu bilgisayara sorun çıkaracak ikide bir. :(
Hocam A10-7870K 1080P'de oynatabiliyor. ;) Buyrun izleyin. 720P'de 50 FPS üstünü görürsünùz. ;)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki onun yerine AMD sistem toplamama ne dersiniz? baya eskidi çünkü masraf mı olur desem ne desem :D
FX serisi artık alınmaz. APU alabilirsiniz 570 civarına.

Sen benim kafadan değilsin :D GTA 5 oynamak istiyorsan elindeki sistemden vazgeçmek zorundasın. 1500-2000 TL arasındaki bir APU bilgisayar GTA 5'i oynatabilir. Elindeki sisteme tamamen elveda demek istiyorsan (bir daha kullanmak istemiyorsan) güç kaynağı, kasa ve HDD gibi parçaları yeniden kullanabilirsin. Casper PSU APU'ya yeterli gelecektir.

Sen benim kafadan değilsin :D GTA 5 oynamak istiyorsan elindeki sistemden vazgeçmek zorundasın. 1500-2000 TL arasındaki bir APU bilgisayar GTA 5'i oynatabilir. Elindeki sisteme tamamen elveda demek istiyorsan (bir daha kullanmak istemiyorsan) güç kaynağı, kasa ve HDD gibi parçaları yeniden kullanabilirsin. Casper PSU APU'ya yeterli gelecektir.
Sende APU kullanıyorsun. :)

Şöyle nasıl:
-Asus A88X-GAMER FM2+ DDR3 anakart : 500 TL
-AMD A10 7870K İşlemci + R7 GPU : 545
-GSKILL (2x4GB) TridentX DDR3 RAM : 300
-Kingston 240GB V300 SSD : 315
-ZALMAN Z3 PLUS PENCERELİ SİYAH KASA: 175
-CORSAIR BUILDER VS650 W 80PLUS PSU : 245
-CM hyper 212 EVO CPU soğutucu : 185
*Toplam : 2,265

HDD, Monitör falan hepsini eski sitemden alacam :D
yada dediğin gibi onun kasasını ve psu sunu kullansam daha iyi :D
18.png
Eski kasayı atmam ya köşede bir yerde dursun :D

Şöyle oluyor senin dediğin gibi kasa ve psu'yu kullanırsam.
-ASUS A88XM-A Soket FM2+ anakart : 280 TL
*Toplam : 1,625

Olmamış. Anakart çok pahalı, güç kaynağı da aynı şekilde.
HDD, Monitör falan hepsini eski sitemden alacam....
Eski kasayı atmam ya köşede bir yerde dursun :D
HDD'yi eski sistemden aldığın an eski bilgisayarını köşeye atmış oluyorsun.
Bence;
Köşeye atmak: Sistemden bazı parçaları çıkartıp sistemi çıplak bırakmak.
Köşeye bırakmak: Sisteme hiç ellemeden (monitör hariç) çalışır vaziyette kenara bırakmak.
Şöyle oluyor senin dediğin gibi kasa ve psu'yu kullanırsam.
*Toplam : 1,625
İşte aradığım bu. Soğutucuyu çıkartıp SSD'yi 120 GB'a indirmen daha iyi olur eğer gerçekten 240 GB'a ihtiyacın yoksa. Zaten oyunları eski HDD'ye kuracaksın. Eski HDD'yi eski sistemden çıkarttığında Bad sector taraması yap ve diski biçimlendir. Biçimlendirme öncesinde diskinden önemli verileri al aksi taktirde biçimlendirme sırasında verilerini kaybedebilirsin.
Sen de APU kullanıyorsun. :)
Biliyorum :D Ben kendi sistemimi (ekran kartı olmadan) 1 yıl önce almıştım. 1 yıl sonra da harici ekran kartını aldım. İşte tipik bir APU kullanımı :)

Son düzenleme:
İşte aradığım bu. Soğutucuyu çıkartıp SSD'yi 120 GB'a indirmen daha iyi olur eğer gerçekten 240 GB'a ihtiyacın yoksa. Zaten oyunları eski HDD'ye kuracaksın. Eski HDD'yi eski sistemden çıkarttığında Bad sector taraması yap ve diski biçimlendir. Biçimlendirme öncesinde diskinden önemli verileri al aksi taktirde biçimlendirme sırasında verilerini kaybedebilirsin.

Ben SSD kesin düşünüyorum ama kasayı değiştirip değiştirmemekte kararsız kaldım belki bilmiyorum anakartan kaynaklanıyor olabilir ama Ön USB portları çalışmıyor sadece telefon şarj edebiliyor. :(
Kasa alırsam Nasıl bir kasa almalıyım sizce ? Toplam bütçem 2000 tl diyebiliriz.

Mesela şu kasa olur mu?
COOLER MASTER RC-K350 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
43.png

-CM RC-K350 600W PENCERELİ KASA : 358
*Toplam : 1,982

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı