MSI MS-7693 Bilgisayar ısı değerleri nasıl ?

Buna benzer durum bir arkadaşımda da olmuştu anlatayım. Vatan Bilgisayardan ASUS R7 240 aldı. İşlemcisi AMD Athlon II X2 270 4.00 GHz' de kullandı. Ekran kartı ETS 2' de ve diğer oyunlarda yüke girmedi, GPU kullanımı % 50' ler de falan dolaşıyordu. Gitti kartı iade etti başka bir ASUS R7 240 aldı bu sefer sorun çözüldü. Kartın GPU kullanımı %99' dan aşağı inmedi, haliyle bir süre sonra oyun performansı tatmin etmemeye başladı. Bu seferde Sapphire R7 260X aldı bunda da aynı durum oluştu kart bir türlü yüke girmedi, değiştirdi başka bir Sapphire R7 260X aldı onda da yüke girmedi nasıl bir talihsizlikse artık tekrar gitti mecburen iade ettirdi bu sefer MSI GT 740 aldı şuan memnun sanırım.

Bende intel 4790k işlemci var, boştayken en düşük 25 dereceyi gördüm. Oyunlarda 50-60 derece arasında geziyor. İntel işlemcilerde senin yakaladığın sıcaklıkları yakalamak mümkün mü acaba merak ettim. Bu arada hangi marka soğutucu ve termal macun kullanıyorsunuz?

Bu cpunun gpunun ne kadar çalıştığını gösteren program nedir buraya yazarmısınız bende sadece fraps programı var

MSI Afterburner var: Afterburner (Download kısmından indirebilirsiniz.)

Afterburner kullanım klavuzu: Afterburner Gösterge Yapılandırması

Konuyu başlatan arkadaşın kullandığı program: Play Clav 5
MSI Afterburner var: Afterburner (Download kısmından indirebilirsiniz.)

Afterburner kullanım klavuzu: Afterburner Gösterge Yapılandırması

Konuyu başlatan arkadaşın kullandığı program: Play Clav 5

Çok tesekkürler kardeşim en kısa zamanda indirecem lazımdı

Arkadaşlar Playcaw kullanıyor bu yüzden dört çekirdege kadar gösteriyor. FX6300, Intelde oldugu gibi 6 fiziksel çekirdege sahip değil.3 modül 6 işlem birimine sahip. Ve her modül Intel tekil çekirdek performanslarının %80 i kadar.

İşlemcinize iyi bir OC yapın hocam. Sonucu hep beraber görelim. Yüksek ihtimal sorununuz çözülecektir.

Merhaba hesabım kapandığı için burdan yazıyorum şuan outoclock ile 4.3 ghz değerine ulaştı sonra program reboot atmak istedi şuan pc yeniden açıldı ne yapmam gerekiyor acaba ?
birde resim ekleyemiyorum hata veriyor neden acaba ?

Hocam şimdi OC işleminizi tamamladınız. Fakat bunun birde stabilite sorunu var. Sorun demeyelimde test diyelim. İnternet üzerinden prime95 adlı programı bilgisayarınıza indirin. Bu program işlemcinize pi hesaplatarak bir hayli zorluyor. Yani işlemci kullanımınız %100 civarlarına fırlıyor. Bu testi 40 dakika süre ile yapın bu esnada OpenHardMonitor programını açın ve sıcaklıklarını takip edin. Aynı zamanda bu program içerisinde her çekirdegin kullanım yüzdesini gösteren degerlerde yer alıyor. Direkt görünüyor zaten. Bu 40 dakikalık süre boyunca çekirdeklerin hiçbirisinin kendisini kapatmamasına (kullanım yüzdesinin %100 ün aşagısına inmemesine) ve sıcaklık degerlerinizin 60 derecenin üzerine çıkmamasına dikkat edin. Sonucu tekrar yazarsınız. Eger hiçbir sorun yoksa iyi bir OC yaptık diyebilirim. Sonrada oyunlardaki performansını tekrar test edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…