Ödünç bir bilgisayar aldım. Sürekli kendini resetliyor. (CPU ve PS fanlarından anlıyorum). Nasıl çözeriz?
İşin hikayesi:
2006-2008 yılı teknolojisi MSI MS7592 anakart, Intel E7300 CPU. Power verince 4 sn çalışıp duruyor, biraz bekleyip bir daha açılıyor. Bazen 1 bazen 4 sn çalışıyor. Durma süreleri de bazen 1 bazen 3 sn. fişi çekene kadar açılıp kapanıp duruyor.
Kademeli olarak kasadan gelen bütün kabloları söktüm SATA HDD'nin de(deneme yanılma şeklinde ).
Artık iş tornavida ucuyla Power pinlerine değmey kadar gitti. 2 defa ditledi ve fanlar bu sefer durmadı. Monitöre baktım, Boot device yok, tarzı bir şey diyor. Önce fişi çekip HDD gücünü taktım, tekrar tornavida: Artık torna vidayla da gelmiyor, HDD gücünü kestim, yine de gelmiyor.
Sizce hata nerede?
Sonradan da bazı şeyler denedim. Resetleme şekli değişti: Ya uzadı, ya da ben kapamak zorunda kaldım.
Bir denememde işlemci güç kablosunu çıkarmama rağmen güç kaynağının pervanesinin çalıştığı oldu.
Değişik denemelerim oldu. Tepkilerinde ufak tefek değişikli oldu ama halen sonuç negatif.