MSI MS7592 anakartlı E7300 sistem sürekli reset sorunu

yzlm.

Hectopat
Ödünç bir bilgisayar aldım. Sürekli kendini resetliyor. (CPU ve PS fanlarından anlıyorum). Nasıl çözeriz?
İşin hikayesi:
2006-2008 yılı teknolojisi MSI MS7592 anakart, Intel E7300 CPU. Power verince 4 sn çalışıp duruyor, biraz bekleyip bir daha açılıyor. Bazen 1 bazen 4 sn çalışıyor. Durma süreleri de bazen 1 bazen 3 sn. fişi çekene kadar açılıp kapanıp duruyor.
Kademeli olarak kasadan gelen bütün kabloları söktüm SATA HDD'nin de(deneme yanılma şeklinde ).

Artık iş tornavida ucuyla Power pinlerine değmey kadar gitti. 2 defa ditledi ve fanlar bu sefer durmadı. Monitöre baktım, Boot device yok, tarzı bir şey diyor. Önce fişi çekip HDD gücünü taktım, tekrar tornavida: Artık torna vidayla da gelmiyor, HDD gücünü kestim, yine de gelmiyor.
Sizce hata nerede?

Sonradan da bazı şeyler denedim. Resetleme şekli değişti: Ya uzadı, ya da ben kapamak zorunda kaldım.
Bir denememde işlemci güç kablosunu çıkarmama rağmen güç kaynağının pervanesinin çalıştığı oldu.
Değişik denemelerim oldu. Tepkilerinde ufak tefek değişikli oldu ama halen sonuç negatif.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı