MSI Optix G242 sarımsı görüntü

TheVoid

Hectopat
Görselde gördüğünüz gibi eski monitörümün Google renkleri gayet doğal ve beyazken yeni monitörümde renk sarımsı duruyor. İkisi de HDMI ile bağlı ve eski monitörüm VGA olduğu için dönüştürücü ile takılı. Masaüstünden, NVIDIA Denetim Masası'ndan ve monitörün arkasındaki ayar tuşundan her türlü ayarı denedim. Maalesef bu sarımsı görüntüden kurtulamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Eski monitör: Samsung SyncMaster 2243.
Yeni monitör: MSI Optix G242.
GPU: ASUS ROG GeForce GTX 1060 STRIX.

Dosya Ekleri

• monitör.jpg
    monitör.jpg
    50,8 KB · Görüntüleme: 117
Bana kalırsa sol taraftaki monitörde bir tuhaflık var. Sağdaki monitörde kameradan kaynaklı bir sarılık var ama normal gibi geldi benim gözüme.

Monitörün menüsünden mod değiştirerek deneyebilirsin. Sanki soldaki FPS oyun modunda gibi.

Görselde gördüğünüz gibi eski monitörümün Google renkleri gayet doğal ve beyazken yeni monitörümde renk sarımsı duruyor. İkisi de HDMI ile bağlı ve eski monitörüm VGA olduğu için dönüştürücü ile takılı. Masaüstünden, NVIDIA Denetim Masası'ndan ve monitörün arkasındaki ayar tuşundan her türlü ayarı denedim. Maalesef bu sarımsı görüntüden kurtulamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Eski monitör: Samsung SyncMaster 2243.
Yeni monitör: MSI Optix g242.
GPU: ASUS ROG GeForce GTX 1060 STRIX.

Görüntü sıcaklığı ayarlarınla alakalı bir durum.

Gece ışığını açmış olabilir misiniz?
Kapalı durumda...
Görüntü sıcaklığı ayarlarınla alakalı bir durum.
Ayar Cool'da olmasına rağmen görüntü böyle.
Bana kalırsa sol taraftaki monitörde bir tuhaflık var. Sağdaki monitörde kameradan kaynaklı bir sarılık var ama normal gibi geldi benim gözüme.

Monitörün menüsünden mod değiştirerek deneyebilirsin. Sanki soldaki FPS oyun modunda gibi.
Eski monitörde öyle bir ayar maalesef yok çok eski. Yeni monitörde her türlü ayara getirdim en az göründüğü şekli Cool ayarında. Görselde monitör Cool ayarında durmakta. Fps, Racing gibi modlara alınca görüntü iyice bozuluyor. Öylesine sarı ki Whatsapp Web açıkken arka fondaki yeşil renk bildiğiniz turkuaz gözüküyor...

Kapalı durumda...

Ayar Cool'da olmasına rağmen görüntü böyle.

Eski monitörde öyle bir ayar maalesef yok çok eski. Yeni monitörde her türlü ayara getirdim en az göründüğü şekli Cool ayarında. Görselde monitör Cool ayarında durmakta. Fps, Racing gibi modlara alınca görüntü iyice bozuluyor.
Razer cortex ve adrenalin gibi programlarda herhangi bir ayar yapmadığınıza eminseniz yapıcağınız tek şey başka bir vga girişli ekran kartında denemek. Kimse tam olarak sorunun ne olduğunu söyleyemez.

Soldaki normal dediginiz bence anormal yani mavimsi bir beyaz vermiş. Sagdaki sarımsı olsada yine soldaki mavimsi beyaz verenden bence iyidir. RPG moduna alıp denemeye çalışın.
O biraz telefonun kamerası yüzünden öyle çıktı. Yeni monitörde Whatsapp Web'in arka fonunda bulunan yeşil, yeşil gibi durmuyor çok garip duruyor.
Razer cortex ve adrenalin gibi programlarda herhangi bir ayar yapmadığınıza eminseniz yapıcağınız tek şey başka bir vga girişli ekran kartında denemek. Kimse tam olarak sorunun ne olduğunu söyleyemez.
Yok o programları kullanmıyorum ne işe yaradığını dahi bilmiyorum. Monitörün kutusunu açalı 1 saat anca olmuştur, içinden çıkan HDMI kablosunu taktım yine de durum böyle. Yarın yeni HDMI ile deneyeceğim...

İki farklı sayfadan Whatsapp Web açtım renk farkı açıkça ortada.

Dosya Ekleri

• wp.jpeg
    wp.jpeg
    160,1 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
İki farklı sayfadan Whatsapp Web açtım renk farkı açıkça ortada.
İki monitörün de doğru rengi vermiyor. Soldaki çok koyu, sağdaki de gerçeğine yakın ama biraz soluk. Sağdakinin solukluğu telefon kamerasından olabilir.

Bence sorun senin yeni monitöre alışık olmaman. Olması gereken;

IMG_20210529_031357.jpg

İki monitörün de doğru rengi vermiyor. Soldaki çok koyu, sağdaki de gerçeğine yakın ama biraz soluk. Sağdakinin solukluğu telefon kamerasından olabilir.

Bence sorun senin yeni monitöre alışık olmaman. Olması gereken;

Yarın diğer iki farklı bilgisayardan görüntü alıp tekrar kontrol edeceğim. Bu saatte aile bireylerimi uyandırmayayım. Şimdiye kadar üç farklı monitör değiştirdim ve ilk defa böyle sarı bir görüntü görüyorum, hiçbir zaman bir diğer monitöre geçerken böyle bir renk farklılığına rastlamadım... Belki yeni nesil monitörler böyledir ve yeniliğe ayak uydurmam gerekiyordur bilemiyorum.​

Technopat Haberler

Geri
Yukarı