MSI OPTIX G24C 23.6 Nasıl?

İptal edip MPG27C veya MPG27C2 alacağım. Aradaki farklar nedir acaba?

Görüntü olarak fark var mı ki hocam monitör özellikleri aynı. Sadece boyut ve ayakları kasası farklı. Özellik farkı bulamadım ben. Bir sitede G24C modeli için ekranı yukarı aşagı acılı oynatamıyoruz yazıyordu doğru mu denediniz mi?

MPG27C2 ile G24C arasında görüntü olarak fark var, birkaç teknik detay ile açıklayabilirim fakat G24C de ileri ve arkaya 5-15 derece arasında bir oynama yapıyor diyor MSI teknik ekip fakat o kadar bile yok çok kısıtlı, monitörü karşınıza aldığınızda öyle put gibi duruyor, öne eğik duruyor demişler ama öyle bir şey yok, gayet düz duruyor, arkaya hafif eğiliyor. 1365₺ ye 144hz 1ms üstelik VA panel çok uygun tabi ki de 500 600 lira daha verip her türlü açıya sahip olan monitör de alınabilir tamamen bütçe meselesi, fakat MPG27C2'nin tasarımı beni benden aldı, cidden baba monitör, özellikleri de güzel fakat o fiyata ekran kartınıza göre monitör alınmalı. Mesela GTX 1070 üstü ve İşlemci olarak i5 8600 veya i5 8700k civarı veya benzeri bir işlemciniz varsa mutlaka 2k 144hz 1ms monitör tercih edilmeli, şuan MGP27C2'nin en ucuz fiyatı 2600₺.

Almadığım 4 parça kaldı. Monitör, ekran kartı, ram ve işlemci. Ram olarak 3200 MHZ Gskill Trident Z RGB alacağım. İşlemci Ryzen 7 2700x olacak. Monitör ve ekran kartına şu an 4000-4500 civarı bütçem var. Almış olduğum parçalar da şu şekilde;

- MSI X470 Gaming Pro Carbon AC
- Cooler Master H500P Kasa
- 650 Watt Corsair VS serisi 80+ PSU
- 240 GB James Donkey SSD

Evkurdan 10 aylık taksitle G24C monitörü alıp ekran kartını Asus Rog Strix Rx580 alacaktım. Monitör iyi değilmiş gibi hissettim bilemedim. İptal edip biraz biriktirip MPG27C veya MPG27C2 yi indirimden alabilirim. Ama ekran kartını değiştirmemeyi düşünüyorum. Freesync özelliğini kullanmak istiyorum o kadar sistem toplamışken. 2K için veya 4K için monitörü G-Sync almak önemli gözümde. Yazılım ve tasarım yapacağım kullanımımın yüzde altmışlık kısmında. O yüzden bu seçim önemli benim için. Düşündüğüm 10 ay taksit için 1350 TL olan monitöre 2200 vermek istemedim. Yardımcı olursan çok sevinirim.

Dostum pilot monitör lazım sana, dikey olarak döndüremezsin bizim monitörü. Monitör çok iyi ya herhangi bir sorunu yok sadece ergonomi açısından sağa sola yukarı aşağı filan kaydıramıyorsun o kadar, bu fiyata VA panel monitör yok piyasada. Samsung serisinin monitörleri de güzel Quantum dot teknolojisi olanlar. Pilot özelliği de var, her yere dönüyor. Bende web tasarımcıyım fakat dikey olarak kullanmıyorum. Tercihlerin belli, seçenekler belli. Dikey yatay döndürmeyeceğim olduğu yerde dursun diyorsan G24C.
Kredi çekme şansın var mı? Dolar her gün gittikçe yükseliyor, acilen monitörü ve ekran kartını almamız lazım?
2K 4K G-Sync hayalini unut, geç onu fiyatlar çok şişik bitti o devir.

Yok dikey kullanmayabilirim çok önemli değil benim için. İşte haklısın az parça kaldı almadığım almalıyım. 27' olanlarını zorlayacağım ben dostum hadi hayırlısı.

Yok dikey kullanmayabilirim çok önemli değil benim için. İşte haklısın az parça kaldı almadığım almalıyım. 27' olanlarını zorlayacağım ben dostum hadi hayırlısı.
MPG 27C modelini almayı tavsiye etmiyorum, ekran boyutu arttığı için ve 1080P olduğu için görüntüdeki netlik ciddi oranda azalıyor. Alacaksan MAG27CQ modelini al, bende kullanıyorum ve çok memnunum.

Son düzenleme:
MPG 27C modelini almayı tavsiye etmiyorum, ekran boyutu arttığı için ve 1080P olduğu için görüntüdeki netlik ciddi oranda azalıyor. Alacaksan MAG27CQ modelini al, ben de kullanıyorum ve çok memnunum.
İndirimlerle MPG27C 2100-2250 civarına inebiliyor eğer MAG27CQ 2500 cicarına gelirse onu alırım dostum tamamdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…