MSI Optix MAG271CQR İndirimi

Acaba aynı monitörü kullanan arkadaşların versiyonu kaç ve güncelleme yaptıran oldu ise yardımlarınız dokunabilir belki.
Teşekkürler.

Selamlar Beyler 20.08 itibari ile servicepoint'e bıraktım. şuan ki sürümü FW.007 gelişmeleri sonuçları haber edecegim teslim alan arkadaş daha önce hiç böyle bir sebeple gelen olmadıgını söylesede ilgiliydi. bunun dışında ciddi anlamda söylüyorum bu şekilde kalıcak ise durumu color banding sorunları ile şahsi düşüncem: kesinlike ve kesinlikle almayın bu monitörü eski monitörümü tekrardan takınca pls panel samsung ne kadar sinir bozucu seviyede olduğunu gördüm.

@Burakjet

Normal seviyede color banding var. Sanırım biraz fazla takıntılı birisin. 6bit + FRC, 8bit ve hatta 10bit ekranlarda bile color banding görülür. Color banding istemiyorsan, oyun için tasarlanmayan, 10bit değerinden daha yüksek pahalı panelleri tercih etmelisin.

Ek olarak Windows sürümü ve ekran kartı driverı gibi unsurlar da color banding yapıyor, bilgin olsun.
Mesela şuraya bakabilirsin: Windows 10 May 2019 Update has color reproduction issues — here's the fix

Yani color bandingi oluşturan birçok şey var ve bunu monitör kaynaklı sanıp, cihaz değiştiren birçok insan var. Kaldı ki dediğim gibi color banding yapmayacak monitör istiyorsan, profesyonel ve pahalı panellere yönelmelisin. Bu arada Nvidia'nın, AMD'ye oranla daha çok color banding yaptığı söyleniyor.

Son düzenleme:

Senden iyi haberler bekliyoruz

Bende aradım servisi bugün, güncelleme işlemini sizde yapabilirsiniz ama işlem çok uzun süreceği için telefondan yardımcı olamıyoruz, 2 tane program yüklemeniz lazım gibi bir şeyler söyledi, biraz ısrar ettim ama kabul etmedi. Servise bırakın biz bakalım dedi.. 1-2 güne götüreceğim bende yazılım güncellemesi için.

Bugün itopyadan cfg73'ü sipariş ettim Msi indirimini de kaçırdım zaten hayırlısı olsun artık, burada fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

Bugün itopyadan cfg73'ü sipariş ettim Msi indirimini de kaçırdım zaten hayırlısı olsun artık, burada fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinrim.
Ben İstanbul'da yaşamıyorum. Sırf bu işlem için kocaman aleti paketleyip, gönderip günlerce geri gelmesini mi beklemem gerekiyor yani?
Hangi monitorü hangi sorun yüzünden yollamayı düşünüyorsunuz?

Monitör dün elime ulaştı, Vatan bilgisayarda ürünü açtırdım ve test ettirdim bir sıkıntı çıkmadı. Eve geldim hemen bilgisayara bağladım. 21.5'' 60hz 10 yıllık monitörümden sonra gerçekten efsane. Çeşitli ölü piksel testleri falan yaptım ama şansıma 1 tane bile ölü piksel,parlak piksel vs. çıkmadı. Pubg oyununu oynuyorum genelde ilk oyunumda hemen 1. oldum monitör hakkını veriyor. monitörü msi gtx1080 gaming x ekran kartı ile kullanıyorum. Metro Exodus 2k ultrada 80-85 fps, Pubg 2k ultrada 110-120 fps, Shadow of the tomb raider 2k ultrada ortalama 60 fps aldım. Gsync i sorunsuz şekilde açabildim. Alacak olanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.
Color banding diyenler olmuş ama benim monitörümde onuda hissetmedim. Display port ile kullanıyorum.

Hayırlı olsun sıkıntısız ve memnun olduğun belli . Firmware sürümünü merak ettim ? monitör arkasındaki joystik ortasına 1 kere basınca, açılan menünün sağ altında yazıyor FW.000 gibi.

Arkadaşlar monitör geldi ekranın tam ortasında karartı var ama anlamadığım şekilde piksel testteki nişangah gibi 2 çizginin ortada kesiştiği görüntüde karartı olmuyor anlayamadım sebebini
Düzenleme: siyahta kalıyormuş orası o görselde bende tam ortada zannettim, ölü piksel var yani

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…