MSI Optix MAG272C alınır mı?

1080P 27 monitör almayın. Bir de bu fiyata kesin daha iyisini bulursunuz.

Bütçem yeterse bunu alacağım.
Vatan'da da sormuştum 27 inchte 1K sıkıntı olur mu diye olmaz demişlerdi.

VA panellerin kontrast oranları daha yüksek. Bu sebeple daha derin ve koyu siyahlar elde edersiniz. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız TN panellerin tazeleme oranı ve tepki süreleri en hızlı olandır. IPS paneller ise tepkime süresi olarak VA ve TN panellerin görece tam ortasında konumlanır. Renkleri de oldukça tatmin edici. Burada seçim biraz da size kalıyor anlaşılacağı üzere. Şahsen 1080p için 24 inç boyutta IPS panel tercih ediyorum. 2K ve 4K çözünürlükte 27 inçlik monitörlerden başlamalısınız. Boyut arttıkça çözünürlük te o oranda artmalı.

VA panellerin kontrast oranları daha yüksek. Bu sebeple daha derin ve koyu siyahlar elde edersiniz. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız TN panellerin tazeleme oranı ve tepki süreleri en hızlı olandır. IPS paneller ise tepkime süresi olarak VA ve TN panellerin görece tam ortasında konumlanır. Renkleri de oldukça tatmin edici. Burada seçim biraz da size kalıyor anlaşılacağı üzere. Şahsen 1080P için 24 inç boyutta IPS panel tercih ediyorum. 2K ve 4K çözünürlükte 27 inçlik monitörlerden başlamalısınız. Boyut arttıkça çözünürlük te o oranda artmalı.

VA panel FPS oyunlarda iyi değil mi?

Elbette iyi. Profesyonel oyuncu falan değilseniz TN panel kesinlikle almayın. Tepki süresi ms. olarak en hızlısı fakat renk olarak en soluk görüntü verenidir. IPS ile VA arasındaki seçim tamamen sizin görüşünüze kalmış, ikisini de tercih edebilirsiniz. IPS panel, VA panelden bir tık daha canlı renkler gösterir.

Elbette iyi. Profesyonel oyuncu falan değilseniz TN panel kesinlikle almayın. Tepki süresi ms. Olarak en hızlısı fakat renk olarak en soluk görüntü verenidir. IPS ile VA arasındaki seçim tamamen sizin görüşünüze kalmış, ikisini de tercih edebilirsiniz. IPS panel, VA panelden bir tık daha canlı renkler gösterir.

Dün bir videonun yorumlarında gördüm adam bu monitörü almış sonra renklerinde sıkıntı yaşamış satmış yeşili gri gibi görüyorsun falan bir şeyler demişde VA panelden korktum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı