MSI Optix MPG27CQ vs ASUS 24,5" PG258Q

IBerdush

Hectopat
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. 2 monitör arasında kaldım ve hangisini almam gerektiğini kestiremiyorum birbirinden çok farklı monitörler biliyorum. Genellikle oyun oynayan birisiyim bu oran %60 ise %40 oranında da filmde izliyorum. Genellikle oynadığım oyunlar FPS(codmw, BF1, PUBG) ve MMORPG oyunlar oluyor. Gerçekten çok kararsızım önerilerinizi bekliyorum.
Bilgisayar sistemim RTX 2060-Ryzen5 3600 ekran kartımı yakın bir zamanda yükseltmeyi düşünüyorum.

ve

ASUS almalısın. MSI genel olarak ölü piksel ve ghosting sorunlarıyla biliniyor. Ama Vatan Bilgisayar'dan elden almayı düşünüyorsan ikisinden birini alabilirsin. Ödemeyi yaptıktan sonra ölü piksel kontrolü felan yapıyorlar. Tercihim ASUS olurdu.
Aslında kafamı karıştıran nokta biri TN panel diğeri TN panele nazaran VA daha iyi gibi geliyor kafamı karıştıran nokta burası.

IPS panel genel olarak renk doygunluğuna önem verir. TN panelleri profesyonel oyuncular kullanıyor. TN panelleri tepkime süresi iyi ve gerçek değeri verdiği için tercih ediliyor. VA panel ise IPS ile TN panelin arasında kalıyor. Renk doygunluğuna önem veririm, dizi, film çok izlerim diyorsan tercihin IPS panel olsun. Eğer performans odaklı monitör istiyorum, CS:GO gibi oyunlarda ileri seviye oyuncuyum diyorsan TN panel tercih edebilirsin. İkisi arasında kalan VA paneli buna göre tercih edebilirsin.

Dosya Ekleri

• images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    36,8 KB · Görüntüleme: 47
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı