MSI P45 C51 anakart overclock nasıl yapılır?

DARKVENOM

Hectopat
Merhaba. Benim şu an halihazırda bir sistemim var ancak işlemci stok halde dursa bile ekran kartına güç yetmiyor. Güç kaynağım gayet yeterli, overclock için bile yeterli. Acaba ekran kartında ek güç besleme yuvası olmadığı için anakartın verdiği güç yetmiyor mu, hep bunu düşünüyorum. Birde eğer yetmiyorsa neler yapabilirim? Bu aynı güç yetmeme problemi işlemcide de olur mu, yani işlemciyi overclock edeyim mi; edeceksem de bu anakartın BIOS'u biraz zor, bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.

MSI P45-C51 (BIOS MODLU)
MSI RX460 4 GB OC
Xeon X5450
Kingston KVR1333D3N9/4G 1333MHz 4*3 12 GB
Corsair VS550 2018 versiyon (vs siyah renk)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye OC yapmak için 2 yöntem var.
1.si FSB kullanarak OC yapmak.(Benim işlemciye yaptığım OC türü.)ayrıca chipseti ısıtır işlemciyi değil.
2.si işlemci çarpanını değiştirip voltaj vererek yapılıyor.(Bu da işlemciyi ısıtır.)
BIOS'ta cell menu diye bir yer olması gerekiyor.
Orada Intel eist i default yaparak işlemcinin çarpanını kontrol edebilirsin.
Hemen aşağısında FSB ayarı gözükmekte.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda gösteriyor
Oradaki voltaj değerlerinden CPU değerini çok küçük değerlerde arttıracaksın.

Tabii ki de önce işlemci ve FSB değerlerini arttıracaksın sonrada +50MV yani 0.050V arttıracaksın.
Eğer mavi ekran alırsan yapacağın şey basit voltajı arttır.
İşlemci sıcaklığı maksimum 80 dereceyi geçmemeli.

Ben E7500'ü sadece FSB değeri ile oynayarak 0.6 GHz arttırdım ve Max sıcaklığı stok fan ile 80 dereceyi geçmiyor.

En altta spectre diye bir ayar var onu default yap yeter sadece.
Oldukça basit ama başka ayar sakın yapma.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.

İşlemci soğutunuz var mı? Xeon işlemcilere O.C yapacaksanız iyi bir hava soğutma öneririm.

Evet mevcut 4 bakır borulur 2 adet 90 mm fanlı kule tipi soğutucum var.

İşlemciye OC yapmak için 2 yöntem var.
1.si FSB kullanarak OC yapmak.(Benim işlemciye yaptığım OC türü.)ayrıca chipseti ısıtır işlemciyi değil.
2.si işlemci çarpanını değiştirip voltaj vererek yapılıyor.(Bu da işlemciyi ısıtır.)
BIOS'ta cell menu diye bir yer olması gerekiyor.
Orada Intel eist i default yaparak işlemcinin çarpanını kontrol edebilirsin.
Hemen aşağısında FSB ayarı gözükmekte.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda gösteriyor.
Oradaki voltaj değerlerinden CPU değerini çok küçük değerlerde arttıracaksın.

Tabii ki de önce işlemci ve FSB değerlerini arttıracaksın sonrada +50MV yani 0.050V arttıracaksın.
Eğer mavi ekran alırsan yapacağın şey basit voltajı arttır.
İşlemci sıcaklığı maksimum 80 dereceyi geçmemeli.

Ben E7500'ü sadece FSB değeri ile oynayarak 0.6 GHz arttırdım ve Max sıcaklığı stok fan ile 80 dereceyi geçmiyor.

En altta spectre diye bir ayar var onu default yap yeter sadece.
Oldukça basit ama başka ayar sakın yapma.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.

Dediklerinin çoğunu yapmaya çalıştım şu an 3.7 GHz'e kadar geldim ama işlemci voltajı olarak 3 tane voltaj ayarlama yeri var sadece ilkiyle yani CPU voltage ile oynadım ama onu arttırmama rağmen şu an 3.7 GHz'de stress testi yapıyorum işlemci hala 1.240V yani BIOS'daki Auto ayar bile 1.240Vdan fazla ben ne kadar voltaj değerini arttırsam da 1.240V Core voltage değişmiyor onu çözemedim. Bir de senin en altta spectre dediğin default yok enable disable var disable yaptım internette yabancı kaynakta overclock yapılırken disable yapın diyordu.

Evet mevcut 4 bakır borulur 2 adet 90 mm fanlı kule tipi soğutucum var.

Dediklerinin çoğunu yapmaya çalıştım şu an 3.7 GHz'e kadar geldim ama işlemci voltajı olarak 3 tane voltaj ayarlama yeri var sadece ilkiyle yani CPU voltage ile oynadım ama onu arttırmama rağmen şu an 3.7 GHz'de stress testi yapıyorum işlemci hala 1.240V yani BIOS'daki Auto ayar bile 1.240vdan fazla ben ne kadar voltaj değerini arttırsam da 1.240V Core voltage değişmiyor onu çözemedim. Bir de senin en altta spectre dediğin default yok enable disable var disable yaptım internette yabancı kaynakta overclock yapılırken disable yapın diyordu.

Sen işlemcinin çarpan hızı ve FSB ile oynuyor musun?
Son bir şey FSB arttırdığında RAM hızıda artar unutma bunu. Eğer RAM 1333 MHz'nin üzerine çıkarsa RAM'larin hızını düşür devam et.

Evet RAM'lerin MHz'sini düşürüyorum çarpan hızı ve FSB derken 9 çarpanda ve maksimum 9 çarpan oluyor artmıyor zaten.FSB dediğiniz ise 1 çarpan başına düşen MHz değil midir onu arttırarak overclock yapıyorum evet.

Mavi ekran alıyor musun.
Eğer alıyorsan yanlış şeye voltaj veriyor olabilirsin.
Evet fsb yi 435 yaptığımda otomatik onarıma hazırlanıyor yazısı çıkıyor ve bekledikten sonra mavi ekran geliyor.Voltajı arttırdım auto da bıraktım azalttım hiçbir türlü değişmedi bencede yanlış şeye voltaj veriyorum gibi geldi. Şuan anakart daki auto overclock pinleri ile kendi yaptığı overclock ayarları duruyor.

Dosya Ekleri

• 16047716017164734154707045680683.jpg
    16047716017164734154707045680683.jpg
    192,7 KB · Görüntüleme: 54
  • 16047716115084845600029102707284.jpg
    16047716115084845600029102707284.jpg
    230,6 KB · Görüntüleme: 53
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı