MSI P45T-C51 sistem açılmıyor

iccarusartz

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte H610M-H DDR4
İşlemci: Intel i5-13600K
Ekran Kartı: Asus Turbo RTX 2080Ti 11GB
Ram: G.Skill RipjawsV 2x16GB 3200MHz
Soğutucu: DeepCool AK400-WH
Depolama: WD Blue SN570 500GB M.2 SSD
Depolama 2: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM HDD
Depolama 3: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM HDD
Güç Kaynağı: Corsair RM850X 80+ Gold 850W Beyaz Full Modüler
Kasa: Rampage Hacker Beyaz
Meslek
3D Designer
merhaba, sizce bu sorun neden kaynaklı olabilir? Yaklaşık 1 aydır bu sorunu yaşıyorum ve bilgisayarımı kullanamıyorum. Olay RGB LED almamla başladı. Bilgisayar açıktı ve şarkı dinliyordum. LED'leri duvara döşemeye başladım ve döşedikten sonra fişe taktım. LED'ler sorunsuz çalıştı ve bilgisayara geçip biraz internette gezdim. Sonra bilgisayarı kapatıp markete gittim. Yaklaşık 10 dakika sonra bilgisayarı açtığımda görüntü gelmedi. Power'a uzun bir şekilde bastım güç boşaltma işlemi vs. yaptım olmadı. Farklı ekran kartı, farklı monitör denedim, RAM'leri farklı slotlarda denedim, RAM'siz çalıştırdım, başka PSU hatta başka odada denedim belki odanın hattında sıkıntı olmuştur diye. Yine de görüntü gelmedi. 3 uzun bip RAM arızası diyor. Fakat dediğim gibi onları da denemiştim. 1 gün bekleyip açınca normal çalıştı ama yeniden başlatınca yine aynı şekilde yaptı ve bu sefer hiç görüntü gelmedi. 1 hafta sonra açtığımda SSD'nin bozulduğunu gördüm Boot atmıyordu ve ben de başka bilgisayarda format attım düzeldi. Tekrardan 1 hafta sonra bugün bilgisayarı açtım görüntü ilkte geldi ve ben de o şansımı BIOS'a girmekle harcadım. BIOS'a anında giren bilgisayar 1 dakika boyunca girmedi, takılı kaldı. Kontrol ettim işlemci ve RAM'i görüyor. Sonra F10 yaptım yine görüntü gitti ben de artık daha uğraşmayı düşünmüyorum. Bip sesini de Power tuşuna bastıktan yaklaşık 20 saniye sonra veriyor. Kendi kendine düzelip bozulan bir şey. Gerçekten garip. Gözden kaçırdığım bir şey var mı bilmiyorum. Bip sesinin videosunu koydum. Var ise bildiğiniz çözüm vs. . İyi forumlar :)
video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Edit: Anakartım MSI P45T-C51.
Edit2: Sorun çözüldü. Anakart statik elektrik topluyormuş. Boşaltınca yine topluyor orasını anlayamadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı