MSI P67A-GD53 Tabanlı Sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olmaz mı canım. tabii ki var. Sen P67 aldığın için ben Z68 dedim. Yoksa tabii ki de Z77 al derim. Yani Sandy Bridge anakart alınca ben de bir başka Sandy Bridge anakart önerdim.

Intel® Z77 Express Chipset

Peki recep bey size bir kaç sorum olacak.Tabi yanıtlarsanız çok sevinirim.O zaman ben ivy bridge işlemcilerde yeni revizyon yapılırsa o.c yapıldığındaki ısınma ortadan kalkarsa çıtayı yükseltip.İ7 3770 K alıp bide bu anakartı almayı düşünüyorum.

VATAN COMPUTER - ASUS - SABERTOOTH Intel Z77 Soket 1155 DDR3 SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart - Anakart

Ancak bildiğim kadarıyla sabertooth modelleri 5 yıl garantisi oluyordu yada sabertooth P67 çipsetli anakart modelinde 5 yıl garantili satılıyordu anakart. Ama inventus-eksen gibi v.b sitelerde 3 yıl garanti yazıyor bu 1 ci sorumdu.
2-ci sorum ise ivy bridge beklemeden sabertooth anakartla i7 2600 K da alabilirim. Ancak bunu yaparsam pcı expres 3.0 desteğini kullanamam sanırım.Zaten çokda önemli değil ama sata 3 ve usb 3.0 gibi özellikleri kullanabilir miyim.
Zira anakartdaki çipsetin ivy bridge işlemcilerin içinde olduğunu okudum bu durum anakart'ı etkiler mi ?

Sabertooth anakartların 5 yıl garantisi devam ediyor. Siteler her anakarta 3 yıl yazdıkları için garanti süresini güncellememişler.

PCI Express 3.0'ın performans farkı %1! Gerisini sen düşün... Öte yandan USB 3.0 gibi diğer özellikleri kullanabileceksin. Yani şimdiden Sabertooth Z77 alabilirsin.

Bu arada Ivy Bridge'lerdeki ısı sorunu bana biraz kullanılan kalitesiz soğutucudan gibi geliyor. Intel bu saatten sonra fazla ısınan işlemciyi piyasaya sürmez. Isı sorunu yaşayanlar ya fan ve termal macun sürmeyi bilmiyor ya da 50 dereceyi yüksek sanıyorlar... Isınmayan işlemci istiyorsan AMD FX serisi alabilirsin...

Ucuzn olanı ekle sen oyun bilgisayarı kuruyorsun onun performansı bile folloş eder HDD'leri ^^

- - - Güncellendi - - -

Recep abi Z77'de SSD Caching yok mu? Yoksa ne saçma iş? D:

Intel Z68 çipsette başladı SSD Caching, Z77 ve H77 çipsetlerde devam etti. Adı Smart Response ve mekanik sabit disk ile SSD'yi birlikte kullanınca mekanikteki verilerin SSD'de önbelleklenmesini sağlayarak sistemi hızlandırıyor. Ancak Burak'ın da dediği gibi kontrolcü kalitesi ve teknolojisi bunun ne kadar hızlı olacağını belirliyor. SandForce burada iki yakın ürün arasında tercih sebebi olabilecek bir faktör.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…