MSI PE60 6QE Fan Sorunu

TheSkater

Hectopat
Daha fazla  
Tavsiyeleriniz doğrultusunda MSI PE60 6QE almaya karar verdim. 1 aydır da kullanıyorum ve neredeyse her şey harika. Son 2-3 gündür bilgisayarımın turbo fan özelliğini açtığımda arada bir belirli ritimde hızlı-yavaş çalışma yapıyor. İlk kullanmaya başladığım günden beri böyle değildi biraz araştırdım ancak farklı notebooklar üzerinde bir kaç çözüm gösterilmiş. Sistem ayarları olduğu için farklı sistemdeki ayarları bu bilgisayara yapmak istemedim. Turbo fan açtığımda sürekli aynı hızda çalışmasını nasıl ayarlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan devir ayarlarındaki genel sorunlar, firmware'ler tarafından büyük oranda çözülüyor. Şu güncellemeyi yaptın mı?

Support For PE60 6QE | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global

Msi'ın Silent Option yazılımını kurup çalıştırısan, fan devirlerini istediğin gibi ayarlayabilirsin.

http://download.msi.com/uti_exe/SilentOption_1.0.1510.2301.zip

Silent option uyumsuz program olarak hata veriyor MSI sayfasından attığın güncellemeyide kuramadım.
Denemeye devam ediyorum

Firmware deyince biraz arastirmak istedim ve bir yandanda MSI dan mesaj bekliyordum. (Yazim hatalarini af gorun tabletten yaziyorum). MSI dan gelen mesajda bios guncellemesi yapmam durumunda sorunun cozulecegini soylediler ve son surum bios update linkini verdiler. Detaylica nasil yapildigini ogrendikten sonra ayni seyleri yaptim ancak bilgisayarim acilmiyor (reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key) diye hata aliyorum her actigimda. Bunuda baya arastirdim hdd hi ilk siraya aldim olmadi flash cikarin diyorlar gene olmadi bu sorunu nasil halledebilirim ?

Dosya Ekleri

• 20170509_022726.jpg
    20170509_022726.jpg
    232,1 KB · Görüntüleme: 102
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı