Şeref Akın
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Mimar
Herkese iyi günler arkadaşlar,
MSI PE70 2QE laptopum var. Üzerinde 128 GB m2SATA SSD var. Bu zaten kendi üstünde geldi. Tahminimce okuma-yazma hızları 500 MB/sn civarında.
Yanlız yaptığım işlerden ötürü artık daha hızlı tepkiler almak istiyorum. Bilgisayarı oyun oynamak için kullanmıyorum sadece proje çizmek için kullanıyorum.
Sorum ise şu;
1-) Daha hızlı bir m2SATA samsung 950 pro v-nand SSD 256 GB ( Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2200MB / Yazma Hızı 900MB) ) taksam,
2-) Bir de daha yüksek frekansta çalışan RAM taksam (böyle bir laptop RAM'i var mı bilmiyorum), gözle görünür bir performans artışı yaşar mıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim.
Bilgisayarın teknik özellikleri;
MSI PE70 2QE laptopum var. Üzerinde 128 GB m2SATA SSD var. Bu zaten kendi üstünde geldi. Tahminimce okuma-yazma hızları 500 MB/sn civarında.
Yanlız yaptığım işlerden ötürü artık daha hızlı tepkiler almak istiyorum. Bilgisayarı oyun oynamak için kullanmıyorum sadece proje çizmek için kullanıyorum.
Sorum ise şu;
1-) Daha hızlı bir m2SATA samsung 950 pro v-nand SSD 256 GB ( Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2200MB / Yazma Hızı 900MB) ) taksam,
2-) Bir de daha yüksek frekansta çalışan RAM taksam (böyle bir laptop RAM'i var mı bilmiyorum), gözle görünür bir performans artışı yaşar mıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim.
Bilgisayarın teknik özellikleri;
- Windows 10 Home/Windows 10 Pro
- Latest 5th Gen. Intel® Core™ i7-5700HQ processor
- Embedded NVIDIA GTX960M 2GB VRAM GDDR5 for high performance graphics calculation.
- True Color Technology pre-calibrates each panel, guaranteeing image output at preset mode close to 100% sRGB.
- Matrix Display supports a maximum of 2 external displays up to 4K resolution.
- Sound by Dynaudio 2.1 for high quality entertainment.
- Nahimic Audio Enhancer creates immersive 3D surround sound effect.
- Exclusive SHIFT technology for a perfect balance of system performance and temperature.
- CoolerBoost 3 delivers higher efficiency in the dual cooling system and boosts overall performance.