MSI PE70 2QE m2SATA SSD Yükseltme

Şeref Akın

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Herkese iyi günler arkadaşlar,

MSI PE70 2QE laptopum var. Üzerinde 128 GB m2SATA SSD var. Bu zaten kendi üstünde geldi. Tahminimce okuma-yazma hızları 500 MB/sn civarında.

Yanlız yaptığım işlerden ötürü artık daha hızlı tepkiler almak istiyorum. Bilgisayarı oyun oynamak için kullanmıyorum sadece proje çizmek için kullanıyorum.

Sorum ise şu;
1-) Daha hızlı bir m2SATA samsung 950 pro v-nand SSD 256 GB ( Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2200MB / Yazma Hızı 900MB) ) taksam,

2-) Bir de daha yüksek frekansta çalışan RAM taksam (böyle bir laptop RAM'i var mı bilmiyorum), gözle görünür bir performans artışı yaşar mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Bilgisayarın teknik özellikleri;
  • Windows 10 Home/Windows 10 Pro
  • Latest 5th Gen. Intel® Core™ i7-5700HQ processor
  • Embedded NVIDIA GTX960M 2GB VRAM GDDR5 for high performance graphics calculation.
  • True Color Technology pre-calibrates each panel, guaranteeing image output at preset mode close to 100% sRGB.
  • Matrix Display supports a maximum of 2 external displays up to 4K resolution.
  • Sound by Dynaudio 2.1 for high quality entertainment.
  • Nahimic Audio Enhancer creates immersive 3D surround sound effect.
  • Exclusive SHIFT technology for a perfect balance of system performance and temperature.
  • CoolerBoost 3 delivers higher efficiency in the dual cooling system and boosts overall performance.

Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD'nin okuma hızı 2200MB/s, yazma hızı 900MB/s. Yani şu an takılı olandan 4 kat daha hızlı. Daha yüksek MHz'e sahip bellekler takabilirsin ama öncelikle PE70 2QE'nin anakartının kaç MHz'lik belleklere destek verdiğini öğrenmen gerekir. Şu sayfaya bir göz at:

PE70 2QE | MSI Global | Laptops - The best gaming laptop provider

Bellek kontrolcüsü işlemcide:Intel® Core™ i7-5700HQ Processor (6M Cache, up to 3.50 GHz) Teknik Belgeler
Yukarıdaki linkte 1600 denilmiş; listelemede üreticiler çok özenli olmuyorlar çoğunlukla; öte yandan 1866 Mhz çalıştırsa bile anlamlı farklar göremezsin şayet saatlerce süren işlemler değilse.

Eldekiyle devam diyorsan öncelikle işlemler sırasında bir darboğaz varsa neyin darboğaz yaptığını anlaman lazım; bu nu da en basit şekilde görev yöneticisi performans sekmesinden görebilirsin. İşlemler sırasında sıcaklıklara bakman da gördüğün performansın ne kadar doğru olduğuna dair bir fikir verir. Yok herşey optimum ve ben sadece SSD istiyorum diyorsan da M2 slotunun PCI-e SSD destekleyip desteklemediğini öğrenmen gerekir. BIOS'un da Nvme desteği olmalı ki o SSD'den boot edebilsin.

Sahneler arası geçişin hızlanmasını istiyorum tam olarak. poligon dolu bir sahne ya da CAD/BIM dosyasını çevirirken anlık tepkiler almak istiyorum, sahne doldukça yavaşlamasın istiyorum. İşlemlerim genelde uzun sürmüyor, kısa zamanda çık iş yapmam lazım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı