MSI Pro B650M-P anakartta RAM'ler nasıl 6000 MHz yapılır?

J.R.R TolkieN

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba yakın zamanda bir sistem kurdum. Dün elime geçti ve montajını yaptım. Kendi sıvı soğutmamı taktım kablolamayı da yaptım ama kasada bulunan LED tuşuna basınca renkler değişmiyor. Bütün fanlar aynı şekilde RGB yanıyor başka modları deneyemiyorum. Ayrıca RAM'leri 6000MHz hıza çıkartınca sistem açılmıyor hiçbir şekilde. Şu an için 4800MHz hızda kullanıyorum ve 6000 yapmak istiyorum. Hangi yolları izlemeliyim? Hem RGB kablolama hem de RAM frekansı konusunda neler yapmalıyım aydınlatırsanız sevinirim. Sistem özelliklerim şöyle;

• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
  • Anakart: MSI Pro B650M-P 6000MHz.
  • RAM: Corsair 32 GB (2x16) Vengeance RGB EXPO 6000MHz CL36 DDR5.
  • Ekran kartı: MSI GeForce RTX 4070 Super Ventus 3X 12g.
  • SSD: WD 1TB SN580 gen4 4150 okuma-yazma
  • kasa: DeepCool CH560 850W Gold mesh mid Tower kasa.
  • işlemci soğutucu: Cougar poseidon Elite 360mm.

Kankam öncelikle LED tuşunu 3sn basılı tutman lazım ondan sonra değişir. RAM konusundada PC hemen açılmıyor EZ Debug'da DRAM ışığının yanması gerek. Ayrıca RAM'i G4 değil G2 seçtiğinizden emin olun. Örneğin benimkiside 4800'di. Ben 2 slot 5200 MHz yaptım sistem hemen açılmadı. Eğer sistem çalışmaya devam ediyorsa ekran gelmiyorsa biraz bekle öyle dene.

Kankam öncelikle LED tuşunu 3sn basılı tutman lazım ondan sonra değişir. RAM konusundada PC hemen açılmıyor EZ Debug'da DRAM ışığının yanması gerek. Ayrıca RAM'i G4 değil G2 seçtiğinizden emin olun. Örneğin benimkiside 4800'di. Ben 2 slot 5200 MHz yaptım sistem hemen açılmadı. Eğer sistem çalışmaya devam ediyorsa ekran gelmiyorsa biraz bekle öyle dene.
Ben de her basmada değişecek sanarak hareket etmiştim :) eve geçtiğimde dediğini deneyeceğim. RAM konusunda da slotlar doğru her şeyi doğru yaptım ama dediğim gibi 6000 yapmayı düşünüyorum. 2 slot 6000 yapsam sorun olur mu onu merak ediyorum.

Ben de her basmada değişecek sanarak hareket etmiştim :) eve geçtiğimde dediğini deneyeceğim. RAM konusunda da slotlar doğru her şeyi doğru yaptım ama dediğim gibi 6000 yapmayı düşünüyorum. 2 slot 6000 yapsam sorun olur mu onu merak ediyorum.

Zaten öyle yapman gerek. LED'ler için MSI kasalarda 3sn basılı tutmak gerek senkronizasyon için DeepCool'u bilmiyorum ama muhtemelen öyledir.

Konuyu hortlatıyorum ama 6000 MHz alınca halen açılmıyor alıyor musunuz bende aynı anakartı almayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı