MSI Pro B760M-P DDR4 anakart i5 14600KF ile sorunsuz çalışır mı?

Particle Cannon

Hectopat
Anakart elimde mevcut ve i3 13100F ile kullanıyorum planım i5 14600KF satın almak.
Lakin anakartta soğutucu yok çok ısınacağı söylendi harici MOSFET soğutucu alarak kullanabilir miyim? OC yapmayacağım soğutucu Phantom Spirit 120SE modeli. Undervolt falan yaparak da kullanabilirim.
OC yapmayacağım lakin işlemci Max frekans hızı olan 5.5 GHz çalıştığında gene sıkıntı yaşar mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, işlemciniz ile anakart uyumlu.

Asıl sorunuza gelirsek eğer standart şekilde kullanacaksanız problem olacağını sanmıyorum. Limitleri zorlamak yerine kartın limitlerini bilip ona göre kullanırsanız yeni anakart alana kadar sıkıntısız kullanırsınız.

Ancak eğer sıfır olarak ekteki anakartı alacaksanız, almayın; daha üst modellere yönelin.

Cevap için teşekkür ederim halihazırda başlıktaki anakartı İ3 13100F işlemci ile kullanmaktayım.
Ve bu sene içerisinde almıştım değiştirmeyi düşünmüyorum oyun performansı testlerine baktığımda
İ5 14600KF fazlasıyla yeterli gözüküyor onu alırsam uzunca süre değiştirmem.

Herhangi bir şekilde Overclock yapmayacağım lakin 3.5 GHz temel frekans ve 5.3 GHz artırılmış frekans hızı var ben oyunlarda 5.0Ghz bandına çıkmasını istiyorum yani Turbo Boost açık olacak.
Harici mosfet soğutucu alıp undervolt ile kullanırsam istediğim performansı alabilir miyim ?

@Particle Cannon Elinizdeki işlemciye render almak, işlemci odaklı ağır oyunlar oynamak gibi gayeniz varsa uzun kullanım için daha üst bir modele geçmeniz daha sağlıklı olur. Bazı b760 anakartlarda undervolt menüsü kapalı olabiliyor, eğer sizin anakartınızda açıksa tabii ki yapıp voltajı düşürmeniz daha sağlıklı bir kullanım sağlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…