MSI Pro B850M-P Wi-Fi vs MSI B650M Gaming Plus

Swoop38

Hectopat
Yer
USS Gerald R. Ford
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Motherboard:MSI Pro B650M-B
CPU:Ryzen 5 7500F
GPU:RTX 4070 Super
RAM:16GB 5600MHZ
PSU:750W
SSD:1TB Samsung 970EVO
SSD:500GB
HDD:500GB
Meslek
Geleceğin Mekatronik Mühendisi
RAM
Patriot Viper Venom 16x2 32GB 6000mhz Ram
İşlemci
Ryzen 7600
Arkadaşlar, bilgisayar toplayacağım ve karşıma benzer fiyatlarda iki anakart çıktı: Biri B850, diğeri b650. nesil olarak B850 daha yeni ve PCIe 5.0 desteği var ama değer mi emin olamıyorum. Öte yandan B650 beyaz kasa için daha şık duruyor.
Karar veremedim.
Kullanacağım ekipmanlar:
RTX5070.
R5 7600.
6000MHz Viper Venom 2x16 32 GB RAM.
Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
B850 daha ileriye dönük olabilir, ileride anakart güncelleme süreni uzatır gibi geliyor. B650 kullanmanda da bir sakınca yok. Aynı b650 modelini aynı ramler ile bende kullanıyorum bu arada.

Intel soket bu anakart. Ayni zamanda Gigabyte B850 Gaming X gibi bir canavar bu fiyatlara dusmusken almazdim, mukemmel serin calisan bir model.

Ikiside iyi degil, isinmasiyla unlu anakartlar. Tam bütçen nedir?

Hocam belirtmeyi atlamışım ben hazır sistem alacağım bu 2 seçeneği gördüm bir de Msi PRO B650M-P seçeneği var diğerleri çok pahalı bu seçeneklerden hangisini seçsek diye düşündüm tek tek toplayınca çok pahalı oluyor sistem

Bende B550 Gaming X V2 var anakart da çok memnunum ama yeni nesilde aynı seviyelerde fiyatlar fazla artıyor 5070 pahalı olduğu için anakarttan kısmak gerekiyor kısmak demiyim de biraz daha bütçeli bir anakart tercih ediliyor

Hazir sistem alacaksan ikisi arasindsn en uygununu sec, farklari yok denecek kadar az. Kotu anakartlar degiller zaten. Sadece haddinden fazla sicak calisiyor. Tek tek Akakce'den toplayinca da daha uyguna gelmesi lazim.

Hazir sistem alacaksan ikisi arasindsn en uygununu sec, farklari yok denecek kadar az. Kotu anakartlar degiller zaten. Sadece haddinden fazla sicak calisiyor. Tek tek Akakce'den toplayinca da daha uyguna gelmesi lazim.
Hocam kafa kafaya geliyor seçtiğim Specler ile hazır sistem bende uğraşmamak için hazır sistem buldum
Ram 32 anakart MP kasayı da beyaz yapınca aynı fiyata geldi
Hazır sistem daha ucuza geldi ama bunun üstüne sıvı soğutma ve kaliteli bir PSU gelicek malesef fiyata daha....

Hocam odanızda sigara falan içiyorsanız beyaz kasa ve fan hiç öneönermiyorum
Yok hocam allaha şükür kullanmıyorum şuanki kasam da beyaz bakım temizliğini yapınca ilk günki gibi duruyor

Yok hocam allaha şükür kullanmıyorum şuanki kasam da beyaz bakım temizliğini yapınca ilk günki gibi duruyor
Arkadaşımın maalesef özellikle daha plastik ve silikon olan kısımlar sarardı çok kısa sürede. Artık o şekilde kullanıyor. Düzenli de temizleyip tozun iz vs bırakmasına izin vermezseniz dediğiniz gibi uzun süre rengine bir şey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…