MSI Pro H610M-b 2 adet M.2 SSD takılır mı?

JMwins

Centipat
Daha fazla  
Anakartım MSI Pro HM-b 1 adet M.2 SSD yuvası bulunuyor. Ama elimde 2 adet M.2 SSD mevcut ikisini birden takma şansım var mı? Dönüştürücü vb.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şuanda windows sistemim crucial marka m2 ssd'ye yüklü

Ayrıca elimde boşta olan bu marka ssd mevcut. Pc yi sıfırlayıp Kingston marka m2 ssd'ye kursam dahamı iyi olur sizce hız açısından ?

Fury Renegade olan modeli M.2 SSD yuvasına takmanı ve işlemtim sistemini bu modele kurmanı öneririm. DRAM barındırdığı için sistem daha stabil çalışacaktır. Ancak M.2 yuvası PCİ-e 3.0 X4 modunu desteklediği için SSD'den en fazla 3938.5 MB/s hız alabilirsin. Bu bir sorun değil, 3.0 x4 olarak tam perforsmans alırsın.

Crucial P2 modelini ise dönüştürücü vasıtası ile anakartın X1 yuvasına takabilirsin, bu SSD modelini depolama ve oyun amaçlı kullanabilirsin:
X1 yuvası PCİ-e 3.0 X1 modunu desteklediği için, takacağın SSD'den en fazla 984.6 MB/s hız alabilirsin.
Son olarak ekran kartının X1 yuvasını kapatıp kapatmadığını da kontrol etmelisin.

Bilgilendirici video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığınız dönüştürücü iyi bir markamı. Pek anlamamda. İyi bişey alayım diyorum. Kalite farkeder mi ?

Fury Renegade olan modeli M.2 SSD yuvasına takmanı ve işlemtim sistemini bu modele kurmanı öneririm. DRAM barındırdığı için sistem daha stabil çalışacaktır. Ancak M.2 yuvası PCI-e 3.0 X4 modunu desteklediği için SSD'den en fazla 3938.5 MB/s hız alabilirsin. Bu bir sorun değil, 3.0 X4 olarak tam perforsmans alırsın.

Crucial P2 modelini ise dönüştürücü vasıtası ile anakartın X1 yuvasına takabilirsin, bu SSD modelini depolama ve oyun amaçlı kullanabilirsin:
X1 yuvası PCI-e 3.0 X1 modunu desteklediği için, takacağın SSD'den en fazla 984.6 MB/s hız alabilirsin.
Son olarak ekran kartının X1 yuvasını kapatıp kapatmadığını da kontrol etmelisin.

Bilgilendirici video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı