MSI Pro H610M-B Sisteme PCI 4.0 M.2 SSD takılır mı?

JMwins

Centipat
Daha fazla  
Anakart;
MSI Pro H610M-B ( PCI 4.0 destekliyor )
İşlemci:
i3 12100F ( PCI 4.0 destekliyor )
Ekran kartı:
GTX 1660 Super SC Ultra ( PCI 3.0 destekliyor )

Sistemime Kingston KC3000 PC'le 4.0 M.2 SSD takmak istiyorum. Takabilir miyim? Takabilirsem tam verim alabilir miyim?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
H610'larda PCI 4 ekran kartı için olan bir özellikti. Ancak M2 SSD için hâlâ PCI 3 geçerliydi diye biliyorum. Ancak yine de dediğiniz SSD'yi takabilirsiniz. Tam performans alamasanız da PCI 3 limitlerinde performans alırsınız muhtemelen. Zaten bence sırf PCI 3'te kalmak için seviye düşürmeye gerek yok. Sata SSD'ler bile kaç para olmuş. Bütçe uygunsa bence alınır bu SSD.

Anakartınızın M.2 yuvası 4.0 X4 desteklemiyor, 3.0 x4 desteği var. KC3000 gibi 4.0 x4 standartına sahip SSD'leri anakartınıza takabilirsiniz, geriye dönük uyumlu olarak 3.0 x4 hızlarını alırsınız.

Teorik olarak alabileceğiniz en fazla 3.0 x4 hızı: 3938.5 MB/s

Bütçe ve depolama ihtiyacınız nedir? Ona göre öneride bulunayım.

Anakartınızın M.2 yuvası 4.0 X4 desteklemiyor, 3.0 x4 desteği var. KC3000 gibi 4.0 x4 standartına sahip SSD'leri anakartınıza takabilirsiniz, geriye dönük uyumlu olarak 3.0 x4 hızlarını alırsınız.

Teorik olarak alabileceğiniz en fazla 3.0 x4 hızı: 3938.5 MB/s

Bütçe ve depolama ihtiyacınız nedir? Ona göre öneride bulunayım.
1 TB depolama lazım. bütçem 2200-2500 civarı

H610'larda PCI 4 ekran kartı için olan bir özellikti. Ancak M2 SSD için hâlâ PCI 3 geçerliydi diye biliyorum. Ancak yine de dediğiniz SSD'yi takabilirsiniz. Tam performans alamasanız da PCI 3 limitlerinde performans alırsınız muhtemelen. Zaten bence sırf PCI 3'te kalmak için seviye düşürmeye gerek yok. Sata SSD'ler bile kaç para olmuş. Bütçe uygunsa bence alınır bu SSD.

Teşekkür ederim. merak ettiğim bir soru var.. Diyelim ki ana kartımın m2 yuvası 4.0 destekliyor ama ekran kartı modelim 4.0 desteklemiyor. kc3000 standartına sahip ssd yi takıp tam verim alabilir miydim ? ekran kartının desteğide önemlimidir

Son bir kaç gündür %10 sepet indirimi oluyor. Ürün sepette 2.159TL oluyor. Genelde akşam saatlerinde indirim uygulanıyor.

Son bir kaç gündür %10 sepet indirimi oluyor. Ürün sepette 2.159TL oluyor. Genelde akşam saatlerinde indirim uygulanıyor.
Teşekkürler. İleriye dönük olarak bu modeli almam daha iyi olur

Teşekkür ederim. merak ettiğim bir soru var.. Diyelim ki ana kartımın m2 yuvası 4.0 destekliyor ama ekran kartı modelim 4.0 desteklemiyor. kc3000 standartına sahip ssd yi takıp tam verim alabilir miydim ? ekran kartının desteğide önemlimidir
Anakartın M2 yuvası 4.0 destekliyor ise ekran kartı da en az 4.0 destekliyordur çok büyük ihtimalle.

Şimdi anakartta hem M2 yuvası hem de ekran kartı yuvası 4.0 destekliyor diyelim. Siz bu anakarta PCI 3 destekli bir ekran kartı + KC3000 ayarında PCI 4 destekli SSD takacaksınız. Bu durumda SSD'den tam verim alırsınız tabiki. Ekran kartıyla pek alakası yok bunun. Anakartın ne sunduğu önemli. Ekran kartı isterseniz eski nesil PCI 2 kartlardan olsun, sorun olmaması gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı