MSI PRO H610M-B SSD desteği

Ahmet ÖNDER

Megapat
Yer
39°50’41.882
Daha fazla  
Meslek
Cyber Security Expert
SSD veya HDD modeli
MSI PRO H610M-B 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI V
Merhaba arkadaşlar, keyifli pazarlar diliyorum.
Sizlere danışmak istediğim bir konu vardı, geçenlerde yaşadığım SSD sıkıntısını görmüşsünüzdür. Bu SSD değişime gitti ve yenisi gönderilecek ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali aynı SSD'yi tekrar sisteme takmak istemiyorum. MSI Pro H610M-B 3200MHz DDR4 soket 1700 M.2 anakart sahibiyim. Sisteme takmak istediğim SSD modeli WD Black SN850 WDS100T1x0e 1 TB NVMe M.2 PCI-e gen4, ama anakart üreticimin sayfasında görselde ki gibi bir ibare gördüm. Bu sisteme gen 4 SSD takabileceğim anlamına mı geliyor? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• ssd.png
    ssd.png
    381 KB · Görüntüleme: 89
Gen 4 SSD takabilirsin ama gen 3 hızları alırsın.
H610 anakartların PCI-e 4.0 veriyoluna sahip ancak M.2 slotların PCI-e 4.0'e sahip değil.
Cevap için teşekkür ederim, belirttiğim SSD modeli 7000x5300 hızlarda çalıştığını söylüyor. Anakartım ise 32GB/s saniye hızlara çıkabildiğini, buna göre SSD'den tam verim alabilir miyim yoksa yarı yarıya bir kayıp oluşur mu peki?

Cevap için teşekkür ederim, belirttiğim SSD modeli 7000x5300 hızlarda çalıştığını söylüyor. Anakartım ise 32GB/s saniye hızlara çıkabildiğini, buna göre SSD'den tam verim alabilir miyim yoksa yarı yarıya bir kayıp oluşur mu peki?

PCI-e 3.0 X4 veriyoluna sahip M.2 slotun var. Yani teorik olarak 4000 MB/s hız alırsın. Evet gördüğün üzere kayıp oluşur.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı