MSI Pro H610M-E DDR4 anakart i7 14700F ve KF modelleri için yeterli midir?

Colt1911

Centipat
Yer
Türkiye
Elimde MSI Pro H610M-E DDR4 anakart ve i5 12400F işlemci. Şu anda mevcut anakartıma göre i7 14700F ya da 14700Kf'e yükseltmeyi düşünüyorum. Peki benim anakartın chipseti ve diğer özellikleri bu işlemciye yeterli olur mu? Detaylı bilgi verip beni bu konuda aydınlatabilecek bir arkadaşımız var mıdır?

@Colt1911 ısınma konusu çözülmez. Intel'in 13 ve 14. nesil işlemcileri voltaj sorunlu. Eğer anakartınız yeni bir model olsaydı BIOS güncellemesi ile biraz daha rahatlardı sistem ancak böyle bir durum söz konusu değil. Öte yandan 14700KF'i Z serisi anakart ile kullanmamak çok enteresan olur ki zaten OC ile yanar kül olur o işlemci. Ayrıca o işlemciye para vermek aşırı saçma ve gereksiz olur. O üretim hatasına para vereceğinize DDR5'e yatırım yapın.

@Colt1911 ısınma konusu çözülmez. Intel'in 13 ve 14. nesil işlemcileri voltaj sorunlu. Eğer anakartınız yeni bir model olsaydı BIOS güncellemesi ile biraz daha rahatlardı sistem ancak böyle bir durum söz konusu değil. Öte yandan 14700KF'i Z serisi anakart ile kullanmamak çok enteresan olur ki zaten OC ile yanar kül olur o işlemci. Ayrıca o işlemciye para vermek aşırı saçma ve gereksiz olur. O üretim hatasına para vereceğinize DDR5'e yatırım yapın.
14700F'de o sorunun çözüldüğünü duymuştum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı