Rehber MSI Pro MP242a incelemesi

Daha fazla  
Monitör
MSI PRO MP242A
Fiyatı ucuz olduğu için tercih ettiğim 100Hz 1ms MPRT monitör. LG 24GN650-B monitörümün yanına yancı olarak aldım ve birkaç test gerçekleştirdim. Şimdi sizlere çok kısaca bunları aktarmak isterim.

Önce pozitif yanlarına değinmek gerekirse:
*Srgb kapsamı %110.
*100Hz tazeleme hızı.
*Gerçekten canlı renkler.
*Hafif tasarım.
*Kurulması kolay.
*Çerçevesiz tasarım.
*Ips panel.
*Hoparlör var (kalitesi çok kötü ama var)
*Vesa desteği.

Gelelim zurnanın patladığı yere. Ben yancı olarak aldığımdan çok umursamadım ama siz ana monitör bakıyorsanız tekrar düşünün.
*Hayatımda onlarca monitör test ettim ama ghostingi bu kadar fazla olan bir monitör gerçekten görmedim. (Gaming olmadığını biliyorum kızmayın.)
*Monitör fabrikadan kalibre edilmemiş bir şekilde geliyor. Ben monitörü aldığımda sarı renkler aşırı cırtlaktı. Bazı renkler ise fazla koyu veya fazla açık renkliydi. NVIDIA kendi ayarlarından birkaç ayar ile bunları düzelttim. Monitörün OSD'si zamanımıza göre çok eski ve kullanımı gerçekten zor.
*Monitör sağa sola dönemiyor ve yukarı aşağı hiçbir şekilde hareket etmiyor.

Eğer siz de 2. monitör arıyorsanız alınabilir. (dizi, film, müzik vb. için gayet ideal.)

Oyun oynayacaksanız bence almayın çünkü gerçekten çok belli olan bir ghosting var. CS Valorant gibi oyunlarda aşırı belli olmuyor ama NFS, Forza oynadığınız zaman gerçekten kusasınız geliyor.

Grafik tasarım için alıyorsanız önerebilirim ama dediğim gibi renkler kalibre edilmemiş şekilde geliyor. Renkler aşırı kararsız.

Ofise alıyorsanız bence çok daha ucuza 60Hz VA veya TN panel almanız daha uygun ve ucuz olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı