MSI Pulse 15 vs HP Omen 16

Bütçe
60000

selim dattebayo

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Üniversiteye geçerken yeni bir bilgisayar almak niyetindeyim. Bilgisayar mühendisliği okuyacağım, ayrıca oyun oynamak da istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu bu iki model arasında kaldım. (HP Omen Laptop 16-WF0023NT ve MSI Pulse 15 B13VGK-440TR).

Forumda MSI Pulse 15 hakkında pek olumlu şeyler yazılmamış (özellikle fiyat açısından) ama bundan önce ucuz diye aldığım Monster bilgisayarımın soğutma, performans ve pil ömrü rezaletinden sonra (bu üç konu seçeceğim bilgisayarda aradığım en önemli ve en öncelikli özellikler) iyi olacağını bildiğim bir bilgisayara görece yüksek bir fiyat ödemeye hazırım.

MSI ile ilgili çekincelerim:
1) Ekranının biraz küçük gelmesi.
2) Bir SSD daha taktırma amacım var, Ankara'da yetkili servis bulunmadığından garantiyi bozmadan bu işlemi nasıl yapacağım?
3) Pil ömrünün (günlük kullanımda) çok düşük olacağı endişesi.

Omen 16 ile ilgili çekincelerim:
1) Seçtiğim bilgisayarın RAM'ini 32'ye yükseltmek ve 2. bir SSD taktırmak niyetindeyim ama alacağım yer konfigüre etmeme izin vermiyor ve sonradan yapmak nasıl bir süreç olur kolay olur mu bilmiyorum.
2) Soğutması iyi midir: Günlük kullanımda ses yapar mı ve oyun oynarken işlemci aşırı ısınır mı?
3) MSI donanımının hakkını vermesiyle biliniyor. Aynı işlemci ve ekran kartına sahip olmalarına rağmen bu bilgisayar MSI'dan göze batacak kadar düşük bir performans verir mi?

Bu konularda bilgisi/tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. 50-60k aralığında başka bilgisayar öneriniz varsa da alabilirim.

Son düzenleme:
Asus ROG strix serisine de bakabilirsiniz. 60k bütçelerde alternatif çok.

Vakti zamanında 10750H - 2060 OMEN kullandım. Soğutması ve genel kalitesi gayet iyi. İçerisinde bir adet daha M.2 SSD slotu mevcut. Ben ilk aldığım gün bir tane daha M.2 SSD takmıştım. Takması kolay, servis bir şey demiyor garanti gitmiyor diye biliyorum. Bu fiyata Pulse - Katana asla alınmaz. OMEN tavsiye ederim.

Tamamdır teşekkür ederim benim için değerli bir bilgiydi.

Peki hocam msi alınmaz demenizin sebebi nedir? Omen'in ramleri 32 ye yükselttiğimde aynı fiyata gelecekler zaten, yanlış mı düşünüyorum?

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkür ederim benim için değerli bir bilgiydi.

Peki hocam msi alınmaz demenizin sebebi nedir? Omen'in ramleri 32 ye yükselttiğimde aynı fiyata gelecekler zaten, yanlış mı düşünüyorum?

MSI diye kaliteli algısı oluşmasın Pulse kasası kalitesiz bir kasa. MSI bizim ülkede boş şişirilmiş bir markadır onlar da bundan istifade ürünlerini yurt dışı fiyatlarına kıyasla rakiplerinden daha pahalıya satıyor. MSI'ın üst seviye modellerini alamıyorsanız bulaşmayın.

Anladım teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…