MSI Pulse 16 AI C1VFKG-201xtr Intel Ultra 7 RTX 4060 16 GB
-Özellikleri
Öncelikle malzeme kalitesi bana göre iyi kapağı metal kasa sert plastik ama dandik hissiyatı oluşturmuyor zaten bu fiyat bandında hangi bilgisayar komple metal ki. Klavye ışıklandırması güzel sönük değil istediğiniz renk ve animasyonu yapabiliyorsunuz, klavye dandik bir his oluşturmuyor bana kalitesi güzel geldi. USB portları 3.2 bir adet Type-C girişi var. Fakat USB takıp çıkarırken biraz zorlanıyorsunuz biraz zor takılıyor. Oyuna girdiğinizde klavye ve aşağıda kalan kısım hiçbir şekilde ısınmıyor sadece klavyenin üst tarafındaki kısım biraz ısınıyor elinizi hiçbir şekilde rahatsız etmez. Ekran kalitesi %45NTSC deyip abartıldığı kadar kötü olmadığını düşünüyorum bana yeterli geldi. İşlemci çok çabuk ısınıyor ve fanları çok yüksek çalışıyor CS2 oynarken 95 derecelere çıktığını gördüm, GTAV, Forza Horizon 5 gibi oyunlarda 85 90 arasındaydı. Fanları normal kullanımda ses çıkarmıyor rahatsız etmiyor fakat işlemciye yük bindiğinde hızlanıp biraz rahatsız edebiliyor haliyle bu da normaldir ısındığı için. Ekran kartı çok ısınmıyor maksimum 70 derece gördüm. Pil performansı çok iyi video izleyip internette gezdiğimde 5 6 saat çok rahat götürdü. RAM'lar bence yetersiz en kısa zamanda 32 GB ile yükseltme yapılmalı. Hoparlörleri laptopun alt tarafında sesi çok iyi değil. MSI kontrol uygulaması rezalet belki de bende sorun vardır bilmiyorum. Benchmark testleri yapamadım ama kullanımıma göre deneyimlerim böyle.
+Artı özellikleri.
•Pil performansı çok iyi.
•Oyuna girmediğinizde fan sesi rahatsız etmiyor.
•Malzeme kalitesi güzel.
•Klavye aydınlatması güzel istediğiniz şekile bürünüyor.
•Driver diskin içinde geliyor ayrı ayrı yüklemekle uğraşmıyorsunuz.
•Tek elle rahatça açılıyor
•Usb portları 3.2
•Ekran kartı çok ısınmıyor.
-Eksi özellikleri.
•İşlemci çok hızlı ısınıyor.
•Hoparlör kalitesi çok iyi değil.
•Msi kontrol uygulaması kötü.
•İşlemciye yük bindiğinde fanlar biraz rahatsız edici şekilde hızlanıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Ben 43, 499'e almıştım bu fiyat bandında kronik sorunu olmayan tercih edilebilir laptop.
Sorunuz olursa sorabilirsiniz.
-Özellikleri
- İşlemci: Intel® Core? Ultra 7 155h (24m cache, up to 4.80 GHz)
- İşletim sistemi: FreeDOS.
- Ekran: 16" 16:10 FHD+(1920 X 1200), 144Hz.
- Chipset: Integrated SoC.
- Ekran kartı: RTX 4060, GDDR6 8 GB.
- Ekran kartı watt değeri: 115W+25W (Dynamic Boost ile)
- Hafıza: DDR v 16 GB (8gb*2, 5600MHz)
- Hafıza yuvası: 2 slot.
- Maksimum hafıza: Max 96 GB.
- Depolama kapasitesi: 1TB NVMe SSD.
- Depolama seçenekleri: 2X M.2 SSD slot (NVMe PCI-e Gen4)
- Ön kamera: HD type (30FPS@720p)
- Klavye: 24-zone RGB Gaming keyboard with Copilot key.
- Pil: 4-cells, 90 whr.
- Güç adaptörü: 240W.
- Boyutlar: 359 X 266.4 X 21.8-27.9 mm.
- Ağırlık: 2.5 kg.
Öncelikle malzeme kalitesi bana göre iyi kapağı metal kasa sert plastik ama dandik hissiyatı oluşturmuyor zaten bu fiyat bandında hangi bilgisayar komple metal ki. Klavye ışıklandırması güzel sönük değil istediğiniz renk ve animasyonu yapabiliyorsunuz, klavye dandik bir his oluşturmuyor bana kalitesi güzel geldi. USB portları 3.2 bir adet Type-C girişi var. Fakat USB takıp çıkarırken biraz zorlanıyorsunuz biraz zor takılıyor. Oyuna girdiğinizde klavye ve aşağıda kalan kısım hiçbir şekilde ısınmıyor sadece klavyenin üst tarafındaki kısım biraz ısınıyor elinizi hiçbir şekilde rahatsız etmez. Ekran kalitesi %45NTSC deyip abartıldığı kadar kötü olmadığını düşünüyorum bana yeterli geldi. İşlemci çok çabuk ısınıyor ve fanları çok yüksek çalışıyor CS2 oynarken 95 derecelere çıktığını gördüm, GTAV, Forza Horizon 5 gibi oyunlarda 85 90 arasındaydı. Fanları normal kullanımda ses çıkarmıyor rahatsız etmiyor fakat işlemciye yük bindiğinde hızlanıp biraz rahatsız edebiliyor haliyle bu da normaldir ısındığı için. Ekran kartı çok ısınmıyor maksimum 70 derece gördüm. Pil performansı çok iyi video izleyip internette gezdiğimde 5 6 saat çok rahat götürdü. RAM'lar bence yetersiz en kısa zamanda 32 GB ile yükseltme yapılmalı. Hoparlörleri laptopun alt tarafında sesi çok iyi değil. MSI kontrol uygulaması rezalet belki de bende sorun vardır bilmiyorum. Benchmark testleri yapamadım ama kullanımıma göre deneyimlerim böyle.
+Artı özellikleri.
•Pil performansı çok iyi.
•Oyuna girmediğinizde fan sesi rahatsız etmiyor.
•Malzeme kalitesi güzel.
•Klavye aydınlatması güzel istediğiniz şekile bürünüyor.
•Driver diskin içinde geliyor ayrı ayrı yüklemekle uğraşmıyorsunuz.
•Tek elle rahatça açılıyor
•Usb portları 3.2
•Ekran kartı çok ısınmıyor.
-Eksi özellikleri.
•İşlemci çok hızlı ısınıyor.
•Hoparlör kalitesi çok iyi değil.
•Msi kontrol uygulaması kötü.
•İşlemciye yük bindiğinde fanlar biraz rahatsız edici şekilde hızlanıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Ben 43, 499'e almıştım bu fiyat bandında kronik sorunu olmayan tercih edilebilir laptop.
Sorunuz olursa sorabilirsiniz.