haktanoguz
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar merhabalar,
Yurt dışından Amazon Amerika aracılığı ile yaklaşık 3 hafta önce MSI Pulse GL66 11UGKV-001 kodlu notebook aldım. Mesela Valorant'ta iken işlemci sıcaklığım 80-95 derece aralarında geziyor ortalama 90 derece, ekran kartı sıcaklığım 60-65 derecelerde geziyor. (bu değerler Turbo fanı açtığımda olan değerlerdir gerçi açmasam da açsam da pek bir değişen olmuyor gibi ben hep açık kullanıyorum sıcak hava daha kolay tahliye olsun diye.) Fabrikasyon macun belki kötü sürülmüştür vs. diye Arctic MX-4 ile macunumu da yeniledim ama sonuçta bir değişiklik olmadı.
Bu yeni nesil bir notebooka göre normal midir? İşlemci 11. nesil 11800h ve ekran kartım RTX 3070.
Belki bir çözüm olur diye internetten triline ıets dijital göstergeli vakumlu notebook soğutucu aldım fakat herhangi bir değişim olmadı aksine sıcaklık arttı gibi geldi iade ettim belki benim laptopla uyumlu olmadı bilemiyorum.
Sizce ürünü iade etmeli miyim veya bu değerler normal midir? Uzun kullanımda problem teşkil eder mi? Soğutmak için ne gibi önlemler alabilirim. Alttan üflemeli soğutucu alsam bir faydası olur mu olursa üflemeli soğutucu önerilerine açığım bütçe önemli değil.
Cevaplarınız için teşekkürler iyi forumlar...
Arkadaşlar merhabalar,
Yurt dışından Amazon Amerika aracılığı ile yaklaşık 3 hafta önce MSI Pulse GL66 11UGKV-001 kodlu notebook aldım. Mesela Valorant'ta iken işlemci sıcaklığım 80-95 derece aralarında geziyor ortalama 90 derece, ekran kartı sıcaklığım 60-65 derecelerde geziyor. (bu değerler Turbo fanı açtığımda olan değerlerdir gerçi açmasam da açsam da pek bir değişen olmuyor gibi ben hep açık kullanıyorum sıcak hava daha kolay tahliye olsun diye.) Fabrikasyon macun belki kötü sürülmüştür vs. diye Arctic MX-4 ile macunumu da yeniledim ama sonuçta bir değişiklik olmadı.
Bu yeni nesil bir notebooka göre normal midir? İşlemci 11. nesil 11800h ve ekran kartım RTX 3070.
Belki bir çözüm olur diye internetten triline ıets dijital göstergeli vakumlu notebook soğutucu aldım fakat herhangi bir değişim olmadı aksine sıcaklık arttı gibi geldi iade ettim belki benim laptopla uyumlu olmadı bilemiyorum.
Sizce ürünü iade etmeli miyim veya bu değerler normal midir? Uzun kullanımda problem teşkil eder mi? Soğutmak için ne gibi önlemler alabilirim. Alttan üflemeli soğutucu alsam bir faydası olur mu olursa üflemeli soğutucu önerilerine açığım bütçe önemli değil.
Cevaplarınız için teşekkürler iyi forumlar...
PC'nin altı, sağı, solu hava alıyor mu?
Herhangi ek bir soğutucu almama gerek var mıdır peki ? Vakumlu olan hiçbir işime yaramadı fakat alltan üflemeli önerir misiniz veya soğutma için tavsiyelerinize açığım benim laptopta şu an MX4 sürülü sanırım bu problem teşkil edecek.Her bir derecenin çok önemli olduğu gaming laptoplarda MX-4, Kryonaut vs. kullanmayın. Pump outa neden oluyor, bunun yerine yüksek viskoziteli macunlar tercih edin. Hydronaut, CM Maker Nano tarzı macunlar tercih edilmeli. Laptopların soğutma blokunun çipe uyguladığı basınç düşük olur, düşük basınç ve yüksek sıcaklıkta düşük viskoziteli MX-4 çipin üzerinden kayar gider. Bir hafta sonra hiç macun sürülmemiş gibi olur cihaz.
AMD daha çok ısınıyor deniyor diye ( örneklerini ben de gördüm ) intele yöneldim fakat 90 derece CPU normal bir değer midir ürün daha 3 haftalık.Intel işlemci kullanıyorsunuz, maalesef sıcak çalışıyor. Her şey normal.
Throttle yapacak kadar ısınıyorsa soğutucu bir etki yaratmayacak. Kesin çözüm macunu değişmek ya da Ryzen.Herhangi ek bir soğutucu almama gerek var mıdır peki ? Vakumlu olan hiçbir işime yaramadı fakat alltan üflemeli önerir misiniz veya soğutma için tavsiyelerinize açığım benim laptopta şu an MX4 sürülü sanırım bu problem teşkil edecek.
Akşam fotoğraf atabilirm. PC'nin konumunu içeren bir fotoğraf atacağım, zaten harici monitör klavyem mevcut bilgisayarı kasa olarak kullanıyorum diyebilirim.
Herhangi ek bir soğutucu almama gerek var mıdır peki? Vakumlu olan hiçbir işime yaramadı fakat alltan üflemeli önerir misiniz veya soğutma için tavsiyelerinize açığım benim laptopta şu an MX4 sürülü sanırım bu problem teşkil edecek.
AMD daha çok ısınıyor deniyor diye ( örneklerini ben de gördüm ) Intel'e yöneldim fakat 90 derece CPU normal bir değer midir ürün daha 3 haftalık.
Özellikle AMD'den kaçtım İntel daha az ısınır dediler diye fakat en beklemediğim yerden vurdu intel beni.Throttle yapacak kadar ısınıyorsa soğutucu bir etki yaratmayacak. Kesin çözüm macunu değişmek ya da Ryzen.
Sıcaklık değerleriniz nasıl mesela benim Ekran kartı normal gibi ama CPU Uçuyor yani 90 95. Sizde durumlar nasıl ? 11800H için nasıl olmalı sıcaklıklar diyeyim.Evet fakat o eski paket. (Stok yok)
Bunu alabilirsiniz.
Ben de macun çukuruna düşmüştüm 9300H sağ olsun, Y545 kullanıyorum. Önce MX-4 denedim, 1 yıllık stok macundan daha kötüydü performansı, maker nano sürdüm işlemci ağır oyunlarda yine 90-95 derece civarlarında çalışıyor ama artık throttle yapmadan BF oynayabiliyorum. Bunu satıp Ryzen laptop almayı düşünüyorum şu an.