MSI R7 240 ile MSI R7 240 LP V1 arasındaki fark

avnigokay

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Web Developer
Merhaba, bu konu benzeri bir konu daha evvel açılmış fakat o konu içerisindeki hiçbir mesaj beni tatmin etmedi.

Sorum şudur, R7 240 ekran kartı almayı planlıyordum fakat internette gezinirken aynı firma tarafından üretilen, aynı model iki farklı ekran kartı gördüm. Bunlar,

MSI R7 240 LP V1 2GB DDR3 128Bit AMD Radeon DX11.2 [ 332 ₺ ]
MSI R7 240 2GB DDR3 128Bit AMD Radeon DX12 [ 290 ₺ ]

Şimdi takıldığım konu şu, 330 TL olan ekran kartının tasarımı ve soğutması daha iyi gözüküyor, çalışma frekansı daha yüksek, fakat DirectX sürümü 11.2 ile sınırlı kalıyor.

Diğer daha ucuz olan ekran kartı ise DirectX 12 destekliyor, tasarımı biraz daha basit, çalışma frekansı daha düşük, ancak fiyatı bariz bir şekilde daha ucuz.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? DirectX sürümü o kadar da performans farkı yaratıyor mu? İki farklı tasarımın performans üzerinde etkileri nelerdir?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
V2 olan güncellenmiş versiyonudur. Aradaki tek fark DX desteği gibi duruyor. Çekirdek hızı ile alakalı kesin bir bilgi bulamadım. MSI'ın sitesinde de V1 olan model mevcut.

V2 olanın fiyatı muhtemelen daha ucuz değildir. Stokta bulunmadığı için eski fiyat kalmış olabilir.

Yine de arada büyük fark yoksa güncel olan V2 sürümü almanda fayda var diye düşünüyorum.

Hocam merhabalar, internette biraz gezindikten sonra LP V1 modelinin soğutmasının daha iyi olduğunu ve Vatan'ın sitesinde DirectX 11.2 olarak yanlış yazıldığını, aksine DirectX 12 desteklediğini öğrendim. Yani her halükarda LP V1 olan ekran kartı daha üstün.
İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı