Başlıkta belirttiğim üzere ekran kartımda 5-6 aylık bir kullanımdan sonra oluşan, yazılımsal veya donanımsal mı bilemediğim bir sıkıntım var. BIOS'tan Windows'u boot edene kadar hiçbir sıkıntı bulunmamakta fakat windows boot edildikten sonra fanlar dönmeyi bırakıyor. Sorunun daha çok donanımsal olduğunu düşünmekteyim çünkü afterburner ile fanları manuel çalıştırabiliyorum. Farklı güncelleştirmeleri denedim fakat sorun halen aynı. Yardımlarınızı bekliyorum...
R7 270 diye bir ekran kartı yok. R7 370'dir o. MSI R7 370'de Zero Frozr teknolojisi var. Zero Frozr fanların bilya ömrünü korumak ve kullanıcının gereksiz gere kafasını ütülememek için kullanılan bir teknolojidir. Format atarken grafik işlemcinin kullanımı %10'u geçmediğ için ısınmaz ve 60 dereceyi geçmez. Ancak format bittiğinde benchmark yaptığın zaman yada oyuna girdiğin zaman fanlar çalışır.
Zero Frozer olayını biliyorum ama benim derdim fanlar hiç dönmüyor ve daha sonra kartı yoracak bir işlem yaptığımda ekran donuyor ve bilgisayar kilitleniyor. Şuan afterburner ile sorunsuz kullanıyorum ama format atmama rağmen fanların aynı davranması şaşırtıcı...
Eğer 60 dereceden sonra da fanların çalışmadığını söylüyorsanız durum farklı. Temiz kurulumda yine aynı sonucu aldığınızı söylemişsiniz. Fanın 4 pin güç bağlantısını kontrol edin. Kabloda bir ezilme, kopukluk veya sokette temassızlık olabiilir. Afterburner ile fanları el ile kontrol edebiliyor musunuz veya fanlar herhangi bir devir işlemi yapıyor mu? Sorun devam ederse ekran kartınızın BIOS'unu güncelleyin. Sorun halen devam ederse kartı garantiye verin.