Arkadaşlar abiler ablalar merhaba blogda yeniyim ve bu ilk konu başlığım hemen konuya geçelim.
Anakartımın üzerindeki RAM slotlarının 1 tanesi boş ve 2 tane var 4 GB belllek kullanıyorum. Ddr 3 1334 MHz 1 slot boş olduğu için aynı özelliklere sahip 1 adet 4 GB RAM daha alıcam. Ama aklıma takıldı slotların yanında DDR3 6gbit/s gibi bi yazı yazıyor bu benım en fazla 6 GB RAM takabılecegım anlamına mı geliyor ? Sorum bu.
Birde ekran kartı önerisi alıcam. MSI R7 370 Gamıng 2G modelimi yoksa Asus GTX 650 Ti mi?
Ekran Kartı MSI R7 370 Gaming 2gb 256 Bit Drictex12 Tavsiyemdir.Gelelim Ram olayına 1334 değil 1333 mhz ddr3 tür o.Sana tavsiyem anakartının marka modeli ve rev versiyonu ( yani örneğin asus h61pb rev 2.1 ) gibi kendi orjinal sitesinden max bellek desteğine bak o daha doğru olacaktır ama ddr3 ise 4+4 rahat desteklemesi lazım tabi anakartın kalitesi önemli bu konuda bazen kabul etsede donma,kasma ve açılmamam gibi sorunlar yaşanabiliyor.
Hatamı bana yansıttığın için teşekkür ederim.Ama gtx 650 ti gtx 750ti den daha pahalı olduğu için öyle düşündüm.750 ti 499 tl iken 650ti 555 tl yinede görüşün için sağol
Ekran Kartı MSI R7 370 Gaming 2gb 256 Bit Drictex12 Tavsiyemdir.Gelelim Ram olayına 1334 değil 1333 mhz ddr3 tür o.Sana tavsiyem anakartının marka modeli ve rev versiyonu ( yani örneğin asus h61pb rev 2.1 ) gibi kendi orjinal sitesinden max bellek desteğine bak o daha doğru olacaktır ama ddr3 ise 4+4 rahat desteklemesi lazım tabi anakartın kalitesi önemli bu konuda bazen kabul etsede donma,kasma ve açılmamam gibi sorunlar yaşanabiliyor.
Tavsiyeni gözden geçirdim sağol.Ufak araştırmalar sonucu r7 370'in daha performanslı bir kart olduğunu öğrendim.Esas konuya gelecek olursak benim sıkıntım bilgisayarımı toptan yani marka bir ürün almamdı.4 gb ramı olduğu için yeni nesil oyunlarda iyi performans veremeyeceğini düşünerek yola koyuldum.Ana kartımın marka /modelini araştırdım ama hiçbir sonuca ulaşamadım.Aıd64 adlı bir program denedim ama oradada anakartın markası bilgisayarın firmasının üstüne galiba. Anakart markası olarak pc firmasının adı verilmiş.Müsait olursam anakartın fotoğrafını çekip size yollarım. Herşey için Teşekkürler
Slotların yanında şu yazı yazıyor. (serial ata 6gbit/s dual ddr3 1600)
Fotoğrafı çektim. Ancak iyi odaklayamadım. Nedeni kasanın içindeki tanecik sayısı fazla olduğundan sanırım. Kusura bakma. Bir sorum daha olacak. 1333 MHz ile çalışan RAM'in yanına 1600 MHz'lik bir RAM takarsam sıkıntı yaşar mıyım? Benimle ayrı ayrı ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Önce işlemcin ve anakart hakkında bilgi vermelisin ki daha net yardımcı olalım. İki farklı ekran kartı seçmişsin belki işlemcin düşük ve her ikisine de darboğaz yapacak.
Önce işlemcin ve anakart hakkında bilgi vermelisin ki daha net yardımcı olalım. İki farklı ekran kartı seçmişsin belki işlemcin düşük ve her ikisine de darboğaz yapacak.
İşlemcim İnte Core i3 4130 3mb önbellek 3.40 ghz 4 çekirdekli bir işlemci. R7 370'de kararı buldum. Darboğaz yaşamayacağımı düşünüyorum. 1-2 tane benchmark videosu izledikten sonra buna karar verdim. Üstelik durumum da çok iyi değil. Yeni bir işlemci alabileceğimi düşünmüyorum.