MSI R9 280X Overclock Yapma

Saydek34

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi MSİ R9 280x ekran kartımı overclock yapmak istiyorum fakat yardımınıza ihtiyacım var. Yaptığım araştırmaya göre kendi çapımda bir şeyler denedim fakat yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Sistemimde FX8350 işlemci, kapalı devre sıvı soğutma, 8 GB GSkill 1866 frekansta RAM, ana kartım MSİ 970 gaming, power supply 750w sistemde UPS 1200VA mevcuttur ne şekilde voltaj verilir ve ne kadar etkili olur? Şimdiden teşekkürler.

Bu da araştırmalarıma göre stabil olduğunu düşündüğüm ve şu an bu ayarlarda kullandığım bir overclock.
aaa.jpg

Bu ayarlarda 25MHZ bellek 20MHZ GPU frekans değeri artırır mısın? Olay tamamen denemeye bağlı, kar stabiliteyi bozsa da problem yaratmaz eski ayarlara döndüğün zaman.

Kartın yük altındaki sıcaklıkları el verdiği sürece voltaj artırabilirsin, bu program ile kartı yüke sokabilirsin : Valley / UNIGINE

Bu ayarlarda 25MHZ bellek 20MHZ GPU frekans değeri artırır mısın? Olay tamamen denemeye bağlı, kar stabiliteyi bozsa da problem yaratmaz eski ayarlara döndüğün zaman.

Kartın yük altındaki sıcaklıkları el verdiği sürece voltaj artırabilirsin, bu program ile kartı yüke sokabilirsin : Valley / UNIGINE

Dediğiniz şekilde uyguladım sonuç başarılı fakat benim problemimi maalesef çözmeye yeterli olmadı gta v, shadow of mordor, farcry 4 tarzı oyunlarda anlık fps düşüşleri yaşamaktayım 60 değerlerde ki fps 47 gibi değerlere düşünce anlık takılmalar meydana geliyor belki overclock buna çözüm olur diye düşündüm fakat fayda etmedi sanırım dar boğaz durumu mevcut.

O oyunlar CPU gücüne ciddi anlamda ihtiyaç duyan oyunlar. 60'dan 47'ye düşmesi bir sorun değil, bu çok normal bir durum.
Sendeki FPS düşüşü ise sorun yok, anlık takılma dediğin şeyin olması için FPS'nin çok diplere inmesi ve görüntünün bir anlık takılması gerekir.

Hız aşırtma yapacaksan da işlemciye yapacaksın, asıl o zaman faydasını görürsün bu tarz oyunlarda. Diğer oyunlarda zaten sorun yaşatmaz böyle bir işlemci.
Bak burada senin için de bir rehber var, iyi bir soğutucun varsa yararlı olur : FX 4100 Overclock Rehberi

Arka planda çalışan uygulamalara da dikkat et, antivirüs yazılımlarına bilhassa.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı