MSI R9 390 Ekran Kartı için Sıvı Soğutma Yapmak

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba, şu anki sistemimde Intel I7 6700K işlemci bulunuyor ve bu işlemciyi Corsair Hydro H110 model sıvı soğutucu ile soğutuyorum. Gayette iyi performans alıyorum. Boşta ortalama 20-22 derece çalışırken yük altında 40-45 dereceyi geçmiyor.
Ekran kartımda ise durum böyle değil. Msi R9 390 model kartım boştayken 30 derece fakat yük altında ortalama 70 derece, maksimum 76-77 dereceyi görebiliyor. Açıkcası bir sorun yaratmayacağının gayet bilincindeyim fakat işlemciye yakın bir değer elde etmek istiyorum.
Sadece ekran kartına özel 'Custom Sıvı Soğutma' yapmak istiyorum. Açıkcası pek bir bilgim yok.
Sadece ekran kartına sıvı soğutma yapmam için gereken bileşenler hakkında bilgi verebilecek var mı acaba ?
@er36po @Mehmet Emre BOŞÇA

Ekran kartın için;
MSI Afterburner yazılımı ile kendin soğutma ayarlarını yaptın mı? Eğer yapmadıysan bu değerlere çıkması normal.

Mesela benim bu ayarlarda;

Son düzenleyen: Moderatör:
bendede r9 390 var sıcaklıklarda sizinki gibi 76 77 maksimum ama şu 60dereceye kadar fan açmama özelliği varya onun bir faydasını göremedim bilgisayar boşta ama ekran kartı sıcaklığı 62 63 derece sizdede böylemi bu durum ?

Ben MSI GTX 970 kullanıyorum. Fan ayarlarını yaptığımda 20 derece kadar düzeldi.
Tabiki denemek gerek denemesini önerdim.

Olmadıysa tabiki altenatif yönetemler.

@Asya Ay gelsinde bakalım denemelerini anlatsın.
Sanırım yazım hatasından ceza almıştı geç yazabilir belki.

Bence MSI TWF5 ile devam edin çünkü sıvı soğutma takarsanız garanti dışı kalır cihaz ve kartın kendi soğutması çok başarılı yukarıda arkadaşlarda belirtmiş zaten. Ekran kartını sıvı soğutma takmam yerine diğer bileşenlerinize yatırım yapın.

Ekran kartın için;
MSI Afterburner yazılımı ile kendin soğutma ayarlarını yaptın mı? Eğer yapmadıysan bu değerlere çıkması normal.

Mesela benim bu ayarlarda;
Eki Görüntüle 131437
Bahsettiğiniz şeyin kartın genel sıcaklığı ile hiçbir ilgisi yokki. Sıcaklığa göre fan devri seçmenize yardımcı oluyor sadece.
Ki zaten 70-75 derece civarına geldiğinde %80'e çıkarıyor fanları. Sıcaklığa etkisi olacak birşey değil bu, teşekkürler yinede.
@Mehmet Emre BOŞÇA Sadece ekran kartına sıvı soğutma yapmak yarar sağlar mı sizce ?

Tabiki sağlar. Her ne kadar MSI TF5 başarılı bir soğutma olsa da custom sıvı soğutma ile karşılaştırılamaz.
Ben henüz ekran kartına yapmadım ama yapacağım. Sıcaklık değerleri fazlasıyla düşecektir.

Gerekli malzemelere gelirsek;
Ekran kartı için blok, rezervuar, radyatör, pompa, rekorlar, sıvıyı boşaltma için mini vana, hortum veya akrilik boru vs gibi.
Maliyet olarak kaliteli birşeyler yapmak istersen en az 1500-2000 TL gözden çıkarman gerek. Ben yeniler de işlemci için yaptım ortalama 1750 TL gibi birşey tuttu. Ekran kartı blokları genelde daha pahalı olur.
Fakat istersen işlemcideki gibi hazır kapalı devre soğutmalar da var. Tabi uyumlu bir model var mı şuan bilmiyorum. Araştırmak lazım. Maliyet olarak ise bunlar çok daha düşük olur customa oranla.
@Asya Ay

Açıkcası bütçe oldukça düşük. Yani yapılabilecek en uygun şekilde yapmak daha uygun olurdu. Sadece ekran kartına yapılan soğutmalarda da rezervuar gerekiyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…