MSI R9 390 vs MSI RX 480

Manias

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar her ikisi de 8GB. R9 390 512bit fakat RX 480 256bit. İkisinin arasında kaldım. Soğutması, güç yüketimi, performansı vb. hangisi daha iyi ? Sizce hangisini almalıyım ?

Arkadaşlar her ikisi de 8GB. R9 390 512bit fakat RX 480 256bit. İkisinin arasında kaldım. Soğutması, güç yüketimi, performansı vb. hangisi daha iyi ? Sizce hangisini almalıyım ?
RX 480 çünkü daha az güç tüketiyor ve daha güncel bit önemli değildir. Soğutma olarak ve güç tüketimi olarak RX 480. Performansı ise şu videoyu izleyebilirisiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam peki Intel i5-6400 işlemci ve 8 GB RAM ile darboğaz yapar mı ?

Bir de bende ki ups 230W galiba. Kaç watt olmalı sistemin sıkıntısız çalışması için ?

Son düzenleyen: Moderatör:
1080P'de o işlemciyle darboğaz olmaz. PSU olarak 500-600 Watt +80 Plus Bronze sertifikalı modellere bak, bunlar yeterli olur. Marka olarak ise Seasonic, Corsair, Cooler Master, Aerocool, High Power, Zalman, Dark, Xigmatek modellerine bak.

1080P'de o işlemciyle darboğaz olmaz. PSU olarak 500-600 Watt +80 Plus Bronze sertifikalı modellere bak, bunlar yeterli olur. Marka olarak ise Seasonic, Corsair, Cooler Master, Aerocool, High Power, Zalman, Dark, Xigmatek modellerine bak.

Hocam peki internette gördüm. Asus bu rx 480 modelini STRIX RX 480 adı altında üretiyor galiba. Şekli felan Msi'nin ürettiği ekran kartından değişik. Aynı modeli farklı firmalar ürettiği için mi böyle? Yani tabiri caiz ise kutusu farklı fakat kutu içeriği aynı mı ?

Firmaların özelliştirilmiş modelleri arasında tasarım, soğutma, performans, arka plaka, OC performansı, PCB kalitesi gibi farklılıklar söz konusu. Asus ve MSİ alabilirsin. Sadece bu iki modelde de Strix RX 480 yok, Asus Dual RX 480 modeli de var, aynı şekilde MSİ ve diğer firmalarda aynı ekran kartının birden fazla değişik versiyonları var, farklı bütçelerde yer alan, performans olarak birbirlerine yakınlar.

Ben AMD ekran kartı alma derim. Ben aldım her gün bir sorun aşırı ısnma var. Bendeki kart R9 390x ısı deyeri 94 buluyor. GTX 1060 almadığıma bin pişmanım :(

Son düzenleyen: Moderatör:
@huseyn memmedov Sende sorun çıktı diye, herkeste bu sorun çıkmıyor, bir şey bildiğin yok milleti de yanlış yönlendirme. Senin kartında anormal sorunlar var. Kimseyi yanlış yönlendirmeye hakkın yok. AMD GPU'yu tasarlayandır, soğutmayı AMD yapmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Elindeki kartın soğutma olarak ne kadar başarılı olduğu gör, sonra yorum yap.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı