MSI R9 390 vs MSI RX 480

Ne dedim, MSİ R9 390-390X modelleri soğutma olarak başarılı. Kronik sorun olmadığı müddetçe elindeki kart sorun çıkardı diye firmaları boşu boşuna, yanlış bilgilendirmede bulunup AMD almayın, ya da Nvidia almayın demenin hiçbir anlamı yok. Kaldı ki AMD ve Nvidia sadece GPU'yu yapıyor, soğutmasına falan karışmıyor. Kullandıkları mimarilerde sıcaklığa etki eder.

Hocam bir de bu Asus modelinin 2 versiyonu var galiba.

1-) Asus Rx 480 8G
2-) Asus Rx 480 8G OC Edition

2. seçenekteki fabrika çıkılı oc gibi bir şey galiba. Yanılmıyorsam OC ekran kartını yoruyor. Şimdi 2. seçeneğin de bellek hızı biraz daha yüksek (+60-70mHz).

Bu 60-70 mHz çok fark eder mi acaba ? Aralarında aynı fiyat olmasına rağmen hangisini almak mantıklı olur ?

1. Seçenek : Amazon.com: ASUS ROG STRIX Radeon Rx 480 8GB DP 1.4 HDMI 2.0 Polaris Vr Ready Graphics Cards: Computers & Accessories

2. Seçenek : Amazon.com: ASUS ROG STRIX Radeon Rx 480 8GB OC Edition DP 1.4 HDMI 2.0 AMD Polaris Graphics Cards STRIX-RX480-O8G-GAMING: Computers & Accessories

Hocam yardımcı olduğunuz ve olmaya çalıştığınız için ayrıca teşekkür ederim.

OC ibaresi fabrika çıkışlı OC olduğu anlamına geliyor. Aradaki 60-70 frekans hızını hissetmen mümkün değil. Kartta OC yaparsan alacağın performans en fazla %10-5 civarı oluyor, bu yüzden yapmaya pek gerek yok.

OC ibaresi fabrika çıkışlı OC olduğu anlamına geliyor. Aradaki 60-70 frekans hızını hissetmen mümkün değil. Kartta OC yaparsan alacağın performans en fazla %10-5 civarı oluyor, bu yüzden yapmaya pek gerek yok.

Çok teşekkür ederim hocam. 2 aylık Asus Rx 480 8G 22 ay garantili cihazın 1000TL olması normal mi ? Bu fiyata alınır mı ?

Neden 2 aylık? Bunlar sıfır ürün değil mi?

Hayır hocam ben yaşadığım şehirden 2. el bir tane buldum. Onu değerlendirmek istedim. Şimdi bunu alacağım gümrüğe felan takılacak ki garantisi de yanılmıyorsam 1 yıl oluyor bunların. Onun yerine bu 22 ay garantisi olan temiz cihazı almak daha mantıklı değil mi hocam ? Hem servis durumu olursa felan direkt mağazaya teslim ederiz onlar uğraşırlar. Amazondaki ürün için belki kargo ile yurt dışına göndermek gerekebilir. Bu konu hakkında da görüşünüzü bilmek isterim açıkçası.

Alacağın kartta herhangi bir sorun yoktur umarım. Garantisi olması güzel. Bu fiyatlara sıfır RX 480 modeli de alınabiliyor. Yerinde olsam RX 500 serisini beklerim.

Hocam aşağıdaki sisteme RX 480 mı almak mantıklı yoksa GTX 1060 mı almak mantıklı. Monitörüm VGA Fakat DVI ve HDMI desteği de var. ( Philips 220XW).

Aralarında 100₺ fark var şu an ikisi de indirimde. Darboğaz yapmayacak şekilde hangisi daha iyi olur sizce ?

PSU : 230W
SSD : TOSHIBA OCZ 120GB

Teşekkürler.
image.png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı