MSI Radeon RX 5600 XT Gaming X tabanlı sistem önerisi

vggdrasill

Femtopat
Bir de MSI, Sapphire, ASUS, Gigabyte bunlardan hangisinin 5600 XT Gaming X'ini seçmeliyim?

@@277662

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını msı radeon rx 5600 xt gaming x yapsak (-400)
Anakartı da MSI B450M PRO-M2 MAX yaparız.(aynı fiyat)
SSD olarak M2 düşünüyorum CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3100MB Okuma / 1050MB Yazma) | ITOPYA (aynı fiyat hemen hemen)
artan 400 tl ile de 1TB harddisk alırız
Bu nasıl oldu?

@vggdrasill
Montaj gibi işlerle uğraşmıyorsan M.2 ile Sata arasındaki farkı anlamazsın. O yüzden aynı paraya daha çok GB'ye yönelmek çok daha mantıklı. Ayrıca sırf 1TB Harddisk için devasa FPS farklarından vazgeçmek hiç mantıklı değil. Sonradan Harddisk kolayca eklenir ama ekran kartı eklenemez. Anakart olarak giriş seviyesi alacağın için S2H çok iyidir. Ekstra 100 TL vererek PRO-M2 Max almak yerine biraz daha ekler MSI B450M Pro-VDH Max alırsın yoksa diğer türlü mantıksız. RTX 2070S yerine RTX2060 almak istemez hiç kimse değil mi? Sırf Gaming X ve MSI olduğu için sistemden kısmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı karşılaştırmasında da gördüğüm gibi 5600 5700'e göre 5-10 derece daha soğuk ama 5-10 fps daha az.Oynadığım oyunu 5fps daha az oynarım aynı zamanda da ekran kartı ısınma problemi yaşamam.Ben zaten yaklaşık 6 ay sonra yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum o yüzden şu an kasmayı mantıklı bulmuyorum.Şimdilik ekran kartını kısıp diğer parçaları orta seviye tutarak ileride ekran kartı takviyesi yapmayı planlıyorum.Böyle düşününce haklı mıyım yoksa çok mu masumum
Bu kasanın psu'suna güvenebilir miyim?

@vggdrasill
Hayır. Bir ara forum Powerboost'un patlayan PSU'ları ile doluydu. Bu arada aradaki fark 5 FPS değil hocam biraz masum bir düşünce. Sabah olsun etiketlediğim kişiler cevap versin daha net bir yanıt alırsın. Bu arada konunun başlığını bu tarz açtığın için olması gerekenden çok daha az cevap almışsın.

Sistem çok güzel olmuş, istenirse kasa ve güç kaynağı olarak Dark Cosmos + High Power Performance GD 600W tercih edilebilir. Kasa olarak bir tık daha kötü olur ama çok daha iyi bir PSU alınır.

Yarın daha sağlıklı bir konu açarım.Bu arada tavsiyelerin için de çok teşekkürler.Umarım arkadaşların da yardımcı olur.İyi geceler.
Sistem çok güzel olmuş, istenirse kasa ve güç kaynağı olarak Dark Cosmos + High Power Performance GD 600W tercih edilebilir. Kasa olarak bir tık daha kötü olur ama çok daha iyi bir PSU alınır.
Sapphire 5700 xt yerine nsı rx 5600xt gaming x olarak değiştirmeyi düşünüyorum.Mantıklı mı sizce?İleride geliştirmeyi düşündüğüm için yaklaşık altı ay sonra.
Peki sadece kasayı alıp arkadaşınızın önerdiği psu'yu kullansam nasıl olur?
Peki sadece kasayı alıp arkadaşınızın önerdiği psu'yu kullansam nasıl olur?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…