Merhaba. Oyun ve yazılım amaçlı güçlü bir laptop ihtiyacım oluştu. Bolca araştırma yaptım fakat 2 adet model arasında kaldım. Epey karşılaştırma linkini buraya bırakıyorum.
Önemli: Ürünlerin fiyatına takılmayın. Yakında iş için Japonya'ya gideceğim ve bu iki cihaz da orada aynı fiyat. Her ikisi de 60bintl civarında. +tax Free olayları hariç.
Ek olarak Alpha modelinde 2TB M.2 var linkte 1TB olarak görünüyor. Yani iki ürün de aynı kapasiteye sahip.
Ekran kartları dahi aynı, en büyük fark işlemcilerde.
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz ve neden?
Şimdiden teşekkürler.
Ek olarak; Raider olan SmartTP modeli. Yani klavyenin alt kısmı boydan boya touch pad gibi davranabiliyor, sanki ikinci bir dokunmatik alan gibi özelleştirilip kısa yollar falan eklenip kaldırılabiliyor. Bu özelliğe düşmedim değil hani
Ayrıca 19:10 aspect ratio bana bir sorun çıkartmaz değil mi, oyunlarda veya tasarım işlerinde? İşim gereği tasarım işine de giriyorum bazen. Alışmada güçlük yaşamaktan çekiniyorum. Üzgünüm soruyorum çünkü 16:9 dışında başka bir ekran kullanmadım bugüne kadar. Tecrübeli arkadaşların fikrine açığım.
Tasarım işlerinde bir deneyimim olmadığı için ona yorum yapamam ama çoğu yerde sıkıntısız olduğundan bahsedilmiş, oyun açısından da sıkıntı yaratmıyor.