MSI RTX 3060 Ventus 2X fan hızını %100'de kullanmak zararlı mı?

foxnturret

Decapat
MSI RTX 3060 Ventus 2X OC ekran kartım var. Ekran kartını zorlayan oyunlarda 72 derece görüyorum fakat fanların sadece %62'sini falan kullanıyor. Fanları %100'e çeksem 60 dereceye kadar iniyor. Oyuna girmeden önce fanları %100e çekip oyundan çıktıktan sonra Auto'ya çeksem fanlara bir zararı olur mu? GPU'nun ömrünü biraz olsa arttırabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
72 derece çok yüksek bir sıcaklık değil, kartın ömrüne bir zararı olmayacaktır. 60 derecede durması için o fan sesine katlanmak çok da mantıklı gelmedi bana. GPU ömrü 72 derece gibi bir sıcaklıkta azalmaz, stock ayarlarda bırakmanızda bir sakınca yok.

Bence 72 derece çok yüksek bir sıcaklık değil, o kart kendini en iyi şekilde soğutacak oranda ayarlıyordur zaten. Benim 2060'da 80 dereceye çıkıyor bazen koskoca firmalar bunu düşünmüştür herhalde

GPU ömrünü artırırsınız ama fan ömrü düşer. Zaten sıcaklıklar iyi bu haliyle yıllarca götürür.

Ses pek umurumda değil kulaklıkla duyulmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…