Çözüldü MSI RX 5500 XT fanları hiç durmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre7134

Femtopat
Daha fazla  
MSI RX 5500XT 8 GB ekran kartı fanlarım hiç durmuyor, hep çalışıyor.
Bilgisayarı açar açmaz sıcaklık değerlerim 29 derecede, boşta bile yüzde 40 ile dönüyor.
Oyunlarda yüzde 60 70'e kadar çıkıyor.
Çalışmasında bir problem yok. Oyunlarda da bir sıkıntı çıkmıyor. Ama 60 dereceden sonra ekran kartı fanları dönüyor diye biliyorum. Acaba yardımcı olur musunuz? Bir sıkıntı çıkartır mı? Bu arada format attım driver yeniden yükledim sonuç değişmedi.

%40'ın altına düşüremiyorsunuz üretici engel oluyor. MSI Mech modeli var bende de.

bios'tan fanın hangi sıcaklıkta ne kadar çalışacağını ayarlayabiliyor olmalısınız. Baktınız mı hiç bios ayarlarına?

AMD Software>Performans>Ayarlanıyor
Oyun dışında özel kısmında kalıyor ise orada fanlar açık kalıyor olabilir. Varsayılan olarak tıklayın yada özel'den fanları kapatın boşta çalıştığında.

Varsıyalan ayarlarda özel olarak fan ayarlamadım, becemeremiyorum da zaten yine de teşekkür ederim.

BIOS'tan fanın hangi sıcaklıkta ne kadar çalışacağını ayarlayabiliyor olmalısınız. Baktınız mı hiç BIOS ayarlarına?

İnanın o kadar teknik bilgim yok bir sıkıntı olmazsa benim için sorun yok oyunlarda filan bir problem olmuyor güzel bir şekilde kullanıyorum. Ben ileride bir sıkıntı olur mu diye bilenlere sormak istedim teşekkür ederim.

%40'ın altına düşüremiyorsunuz üretici engel oluyor. MSI Mech modeli var bende de.

Bir sıkıntı çıkarmaz, bozulmaz değil mi? Cevabınız için teşekkür ederim.

Modeli Gaming X mi?

MSI Radeon RX 5500 XT Mech 8G OC
Ekran kartım bu linkte tam olarak aynısı, bu ekran kartını kullanıyorum.

MSI RX 5500 XT Mech 8 GB OC modeli linkini paylaştım ama yansımadı yoruma becemedim.
Çözülmedi sorunum ama çözüldü diye bildirim geldi hiçbir şey anlamadım.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun bir sıkıntı olmaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…