MSI RX 5600 XT mech OC sıcaklık değerleri

Hocam elimde 2 pin molexden çevirici var ama boş molex girişim yok. Nasıl bağlayacağımı bilemedim. Kasamın arkası şöyle.

Dosya Ekleri

• IMG_20200421_181052.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 88
  • 15874832793596879405541340795609.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 125
Vallaha sizin PSU'yu çözemedim
o 2 tane Molex kablosu neye bağlı?

Son düzenleme:
Vallaha sizin PSU'yu çözemedim
o 2 tane Molex kablosu neye bağlı?
Hocam hallettim, açıldı bilgisayar. Molex kablolarından biri kasanın önündeki led ışık için bağlanmıştı, onu söküp ekran kartı kablosunu bağladım. Yeterli voltajı veriyor sanırım, FurMark testi ve birkaç oyun testinde herhangi bir problem çıkmadı.

Hocam MSI Afterburner programı ile oyun içi sıcaklık değerlerini atar mısınız? İmkanınız varsa FurMark testini video çekip YouTube'a atarsanız çok sevinirim kasa modelinizi ve kullandığınız driver sürümünü de rica etsem söyleyebilir misiniz?

GTX 1060 ile aralarındaki FurMark sonuçları bu şekilde. Diğer testleri de yarın uygun bir zamanda yapmaya çalışırım. Bir de henüz vBIOS güncellemesi yapılmadı, onun da %10-15 performans getirdiği söyleniyor.

Dosya Ekleri

• 7c03eb99-00fa-4738-9800-1f3b96787b1d.jpg
    228,9 KB · Görüntüleme: 135
  • 9cb15b80-e4d5-4c51-accf-691a5c3c74a3.jpg
    369,6 KB · Görüntüleme: 142

Hocam mech OC modelinde BIOS Update yok. Kullandığınız 20.4.1 surumu stabil mi? Yarın bir de hangi oyunlar da test yapacaksiniz.

Hocam mech OC modelinde BIOS Update yok. Kullandığınız 20.4.1 surumu stabil mi? Yarın bir de hangi oyunlar da test yapacaksiniz.
Hayır, MSI sitesinde BIOS update olduğu belirtilmiş. Hatta bir PDF dosyası paylaşmışlar hangi adımları izleyerek yapacağına dair. Oynadığım oyunlar CoD, PUBG genelde.

Dosya Ekleri

• msı bıos.JPG
    24,7 KB · Görüntüleme: 135
Hayır, MSI sitesinde BIOS update olduğu belirtilmiş. Hatta bir PDF dosyası paylaşmışlar hangi adımları izleyerek yapacağına dair. Oynadığım oyunlar CoD, PUBG genelde.
MSI'ın sadece rx 5600 xt mech oc ve gaming x modelleri bios guncellemesi aldı ama diger birçok markanın aksine msi bu güncelleme'de ram değerlerini 12Gbps ta bıraktı. Daha sonra yeni bir güncelleme gelirmi bilemem. Sadece işlemci hızı bir miktar arttırıldı ki zaten fabrika çıkışlı oc'lu olduğu için çok bişey değişmedi. Bu güncellemede asıl performans artışı ram hızına bağlı. O yüzden mech oc ta öyle %10 civarında bir artış beklemeyin.

Serideki kartlar benzer hatta aynı pcb ama msi nasıl ucuza kaçtıysa artık diğer üreticilerin aksine ram'i yükseltemedi. Sanırım asus içinde aynı şey geçerli. İnternetteki benchmark değerleri yanıltmasın bu yüzden onlar 14Gbps için.

Bende mech oc aldım vatandan geçen haftasonu indirimi, bugün gelicek umarım. Başlığı takip ediyordum, bilgilendiriyim dedim.

Dosya Ekleri

• msi karşılaştırma.png
    74,9 KB · Görüntüleme: 123
Detaylarını bilemiyorum tabi ki. Ancak şu an denediğim kadarıyla BIOS güncellemesini yapamadım, MSI Live Uptade programı BIOS güncel diyor ancak PDF'de bir üst BIOS güncellemesi olduğu yazıyor.

Hayır, MSI sitesinde BIOS Update olduğu belirtilmiş. Hatta bir PDF dosyası paylaşmışlar hangi adımları izleyerek yapacağına dair. Oynadığım oyunlar CoD, PUBG genelde.

Oyun testlerini yaptığınız vakit foto atabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…