Unavailableuser
Megapat
- Makaleler
- 2
PUBG haricinde bahsettiğin diğer oyunlar 144 Hz için gayet yeterli. Sistem ve ekran kartın da yeterli. Zaten 144 Hz akıcılık farkını en çok bu oyunlarda hissedersin.Evet, genelde; LOL, CS:GO, Fortnite, R6, PUBG gibi oyunlar oynuyorum ve istediğim şey, bilgisayarın bileşenlerinin birbirini zorlamaması. 144 Hz bir monitörü ekran kartının desteklememesine karşın, kasarak oyun oynamak istemiyorum açıkçası. Bu yüzden de 75 Hz daha mantıklı gibi geldi.
60 ile 75 arasında çok bir fark yok. Hatta hissedilmeyecek kadar az. Dediğin oyunlarda PUBG hariç çok rahat 100-150 FPS üstünde oynayacaksın, 75Hz o akıcılığı veremez. 144 Hz akıclığını en çok LOL ve CS:GO'da hissedersin, hele CS:GO'da 144 Hz bambaşka bir şey.Maddi bütçem pek yetmiyor da ona, 75Hz ile de akıcı ve güzel bir şekilde oynayamaz mıyım?
144 Hz kullanmamışsın belli, kafandan düz mantık sallıyorsun. 144 Hz panel de illa 144'ü görmesine gerek yok, yine akıcılık farkı oluyor. Önce bir tecrübe et, sonra yorum yaparsın. Bir de millete bilmiyor diyorsunuz.144 Hz bile yetmez, 240-300 Hz bulabilirsen, varsa 1000 Hz al. Yahu bu insanlar bilip bilmeden atıp tutuyor. O ekran kartıyla 1080p full ayarlarda adam akıllı oyunlarda 60 FPS üstünü zor alırsın. İnternette trilyon tane test var. Kim, neyle, kaç FPS almış bak ona göre al. Benim sana tavsiyem. Bütçem az diyorsan 24" 1080p 60-75 Hz, bütçen iyiyse 2K 60 Hz. Şu anki teknolojide, monitöre geleceğe yönelik yatırım yapılmaz. İki sene önce 1080p aldığım paraya bu sene 2K monitör aldım. 8K'dan bahsediliyor. Yeni teknolojiler çıkıyor. Sana 240 Hz monitör aldırıp, 30 FPS'de oyun oynatacaklar.
Evet, genelde; LOL, CS:GO, Fortnite, R6, PUBG gibi oyunlar oynuyorum ve istediğim şey, bilgisayarın bileşenlerinin birbirini zorlamaması. 144 Hz bir monitörü ekran kartının desteklememesine karşın, kasarak oyun oynamak istemiyorum açıkçası. Bu yüzden de 75 Hz daha mantıklı gibi geldi.
144 Hz bile yetmez, 240-300 Hz bulabilirsen, varsa 1000 Hz al. Yahu bu insanlar bilip bilmeden atıp tutuyor. O ekran kartıyla 1080p full ayarlarda adam akıllı oyunlarda 60 FPS üstünü zor alırsın. İnternette trilyon tane test var. Kim, neyle, kaç FPS almış bak ona göre al. Benim sana tavsiyem. Bütçem az diyorsan 24" 1080p 60-75 Hz, bütçen iyiyse 2K 60 Hz. Şu anki teknolojide, monitöre geleceğe yönelik yatırım yapılmaz. İki sene önce 1080p aldığım paraya bu sene 2K monitör aldım. 8K'dan bahsediliyor. Yeni teknolojiler çıkıyor. Sana 240 Hz monitör aldırıp, 30 FPS'de oyun oynatacaklar.
Monitörün 144Hz olması konusunda hemfikirim. Şu anda kafama takılan şey şu oldu; az önce arkadaşın yazdığı, Ryzen yerine 9500F ve Armor alma, ısınma sorunu var demesi. Ne yapabilirim bunları düzeltmek için?Ne kadar yüksek tazeleme hızı alırsan, o kadar iyi. Envai çeşit monitör ve ekran kartı kullandım. Sana güzel bir örnek vereyim.
BenQ Rl2775 60 Hz bir monitör, ekran kartı da 1050Ti olan bir sisteme, monitörünü değiştirip MSI MAG27CQ 2K 144 Hz taktık.
2K'da 50-58 FPS arası gördü. 3 ayar yüksek, 3 ayar düşük. BenQ'da 70-78 arası görüyordu aynı ayarlar.
Monitörü değiştirdik, gözle görülür şekilde, ciddi bir akıcılık farkı oluştu. MSI açık ara daha akıcıydı. Hem de MSI 60 yenileme hızına bile çıkamadı FPS olarak. Önemli olan illa 144'ü köküne kadar alabilmen değil, monitörün o özellikte olması en büyük etken. Gidip 75 Hz alırsan, büyük hata yapmış olursun. BenQ'ya OC yapıp 75 Hz'de de gözlemledim, 60'la çok fark oluşmadı. Panelin 144 Hz olması önemli. Tecrubemle sabit, gerisi sana kalmış.
Mesele kibirli davranmaksa, hayli hayli gösteriyorsunuz. Henüz pek bilgi sahibi olmadığım için bilgi edinmeye çalışıyorum. Ekipmanların birbirlerine uyumunu etkiler mi diye, 144 Hz sorun olur mu dedim.Monitör 144 Hz diye daha düşük FPS alacağınızı düşünüyorsanız, benim mesajlarımı görmezden gelin. Hatta bloklayın lütfen.
144 Hz kullanmamışsın belli, kafandan düz mantık sallıyorsun. 144 Hz panel de illa 144'ü görmesine gerek yok, yine akıcılık farkı oluyor. Önce bir tecrübe et, sonra yorum yaparsın. Bir de millete bilmiyor diyorsunuz.
Ben kendim RX 570 kullanıyorum ikinci bilgisayarımda. PUBG'de 1080p orta ayarlarda 90-100 FPS görüyorum.
CS:GO oynayacak insan, bütçesi var ise 144 Hz'den aşağı monitör almamalı.
Monitör 144 Hz diye daha düşük FPS alacağınızı düşünüyorsanız, benim mesajlarımı görmezden gelin. Hatta, bloklayın lütfen.
Sanıyorum bu konuda bir şey yazmaya gerek kalmadı.
RX 570 alıp da ayarları ultra'ya almak ve sonra 60 FPS den yukarısı görmez demek. Enteresan.