MSI RX 5700XT Mech kendi undervoltum

K9Meliha

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Ekran kartım çok ısındığı için undervolt araştırmamı yaptım bir tane buldum işe yaradı fakat PUBG falan 77 derecelere kadar çıkıyordu.
(eski undervoltlu haline göre muhteşem bir derece aslında)
Artık taş çatlasın 70 görüyorum, daha 1-2 hafta falan oldu kendim buldum. GTA 5-RDR 2-PUBG oyunlarındaki ekran görüntülerimi de paylaşacağım ama öncelikle hangi değerlerle bu dereceleri yakaladım onu yazayım.
Not: FPS'lerde bir değişiklik olmadı!
Voltaj ayarlarım;
Frekans: 800 1376 1953.
Voltaj: 750 791 1001.
Fan hızım ise(bunu kendizine göre yapmanız daha iyi olacaktır çünkü kasamın yan ve ön kapağı açık);
Fan hızı: 25 32 42 52 62.
Sıcaklık: 25 40 50 60 69.
Güç limiti ise artırabileceğim değer bu modelde en fazla %20 olduğu için sadece +5 güç limiti.
Bir de ek olarak hiç siyah ekran ya da PC kapanması gibi bir durum olmadı.
Ben vrama dokunmadım zaten.

gta 5 4k ultra rdr2 2k ultra ile en yüksek arası.

PUBG'de de 67-68 civarında sıcaklık alıyorum.

Evet arkadaşlar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana: )

Son düzenleme:
Hocam GTA 5'te 5700XT ile 55 FPS bende R7 240'ım ile 1600x900'de High ayarlarda alıyorum 55FPS

Elinize sağlık. Bende mi bir ilginçlik var acaba? MSI MECH OC RX5600XT 6GB var bende ve %70 kullanımda 53 dereceyi geçmedi henüz. %100 kullanımda anca 57-60 dereceleri görüyor.

Merhabalar. Emeğinize sağlık faydalı bir konu olmuş eğer bu kart ile ısınma sorunu yaşayan arkadaşlar deneyebilirler. Ama şunu da belirtmekte fayda var aynı kart aynı model olsa dahi aynı ayarlar bir kartta stabil çalışabilirken diğer kartta stabil olmayabiliyor. Ayrıca eğer Radeon programı üzerinden bu ayarları yaptıysanız yapılan ayarlar bazen sıfırlanabiliyor. Bunun için ise Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatabilirsiniz.

Bu dediğimi yapanlar sağ üstte üç nokta var oradan profil kaydetsinler.

1-) 77 derece çok yüksek bir sıcaklık değil.
2-) GTA 5'de 5700XT ile 55FPS alıyorsunuz, bence bu işte bir sorun var.

Arkadaşlar RDR2 2K Ultra ile en yüksek arası.

GTA 5 ise 4K Ultra.
Yani bir sorun yok merak etmeyin: )
1-) 77 derece çok yüksek bir sıcaklık değil.
2-) GTA 5'de 5700XT ile 55FPS alıyorsunuz, bence bu işte bir sorun var.

Pardon o dediğim kısım eski undervoltum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…