MSI RX 6500 XT fan dönmüyor

Alperen Ülgü

Centipat
Daha fazla  
Bir yerlerde kartım hakkında boştayken güç tüketmesin enerjiden tasarruf için demişlerdi. Yük altına girince açar demişlerdi de ne kadar doğru bir bilginiz var mı? 107watt güç tüketimi yazıyor bu fanlar dönerken mi yoksa dönmeden de 107 watt mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Doğru aynı kart bende var MSI soğutma işinde cidden iyi AC gibi oyunlara girince kart fanları açıyor ek olarak MSI Afterburner indirerek fanı kendiniz açabilirsiniz ama boşta 55 dereceyse 45 50'ye düşürüyor yani gerek yok bence. Ek olarak 107 watta, zorlayıp çökmesine rağmen ben çıkartamadım. Bendemi sorun var orasını bilemem.

Fanlar belirli bir sıcaklığa kadar dönmez zaten. Kendisi otomatik olarak ayarlar.

GTA 5 oynuyorum gene bir sorun sıkıntı olmuyor bazen fan bile açmıyor oda sıcaklığına göre değişiyor yani 2 3 saat oynayınca açıyor

Boşta derecesi çok az 30 40 civarlarında oyuna girince 50leri buluyor çok oynayınca 60'ı görüyor 70'e çıkartamadım şu an oynadığım oyunlarda Minecraft'ta shader kullanmama rağmen 60'ı gene görmüyor

Sadece güç kaynağım biraz kalitesiz ama güç tüketimi az olduğundan pek zorlamıyor güç kaynağını 2 3 ay sonra değişmeyi planlıyorum.

Teşekkür ediyorum bilgilerin için bir sorum daha olacak sertifikasız bir PSU kullanıyorum ileride değiştireceğim yani ortalama 3 4 ay içinde güç tüketimi de az ya zorlanmadığını düşünüyorum bu yüzden dayanır mı bilemiyorum ama eski bir PSU değil kapanma sistemde kasma da yapmıyor düşünceleriniz neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…