Şuraya ekran kartı çalışmadığı için konu açmıştım:
Ekran Kartı vs PS5 - Technopat Sosyal
(Sistemin tüm detaylarına linkten ulaşabilirsiniz eğer gerekirse.)
Bu ekran kartından uzun zamandır görüntü gelmiyor. PC'yi kullanmıyordum. Karantinada ne yaptıysam olmadı. En son bir yazılımla tüm ekran kartı sürücülerini temiz sildim.
Ekrana görüntü almıştım ancak Windows kartı tanımıyordu. Amd sitesinden sürücü indirip kurmaya çalıştığımda tekrar siyah ekrana düşüyor, kurulum tamamlanmıyor asla görüntü gelmiyordu ve en son söküp onboard kartı kullanmaya başladım. Bugün, tekrar kartı taktım. 8 pin güç bağlantısı için 2 kablo var. Normalde kullandığım değil, diğer kabloyu taktım. Görüntüyü aldım. Pc açıldı. Kısa süre sonra tekrar siyah ekran düştü. Bu arada kartın fanları ve ışığı her denememde çalışıyor. Bu öyle yıpranmış bir kart da değil çok az kullanabildim aldığımdan beri.
Kartı tekrar söküp taktım. Bu sefer PC'de hiçbir şey yapmadan bekledim. Bir süre sonra görüntü kendiliğinden 1080p oldu. Düşük çözünürlükte çalışmayı kesti. Aygıt yöneticisinde PC'nin kartı tanıdığını gördüm. Fırsattan istifade yine sürücü indirdim. İlginç bir şekilde sürücü de yüklendi sorunsuz. Ancak 10 dk sonra sadece tarayıcı açıkken tekrar gitti görüntü siyah ekran geldi. Siyah ekran geldikten sonra tekrar başlatınca görüntü geri gelmiyor. Güç kaynağını kapatıp bekliyorum. Sonra açtığımda görüntü tekrar geldi. BF1'i denemek için açtım. Server buldu, bağlanırken bekliyordum ki tekrar siyah ekrana düştü.
Bu karta sahip olup benzer sorun yaşayan ve çözen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. İnternet aramalarında eski sürücüye dönün diyorlar. Sanırım bu sorun bende bir sürücü güncellemesi zamanında başlamıştı. Ancak AMD sitesinde eski sürücüler yer almıyor.
Her türlü fikre açığım, çok teşekkürler.