MSI RX570 rastgele renklerle donma ve cızırtı

takozinho

Hectopat
Merhabalar,
Yaklaşık 2 aydır kullandığım MSI RX570 OC 4 GB ekran kartı ara ara bazen oyunda bazen normal film izlerken bazen uyku moduna alıp tekrar açtığımda bazen de bilgisayar açılırken ekranda hangi renk daha ağırlıktıysa o renge bürünerek kitleniyor ve arkada ses varsa cızırdıyor ben kapatma tuşuna basana kadar.
Şu ana kadar kablo ve monitör değiştirme, arada ki dönüştürücüyü çıkartma, anakart ve ekran kartı BIOS güncelleme, RAM slotu değiştirme, RAM testi, sıfır format, ekran kartı sıfırlama DDU ile, Windows repair etme ve adrenalinden ayarlarla oynama downgrade gibi çoğu şeyi denedim lakin sonuç alamadım.
Yine de ekran kartından fiziksel bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, zira saatlerce yüksek çözünürlükte işler yapabiliyorum, GTA 5, Witcher3, AutoCAD, render, Benchmark testleri vs.
şimdiden teşekkürler.
Sistemim:
Anakart: MSI Z87-G43 Gaming.
İşlemci: Intel i5 4670K.
RAM: G.Skill Ripjaws 1866MHz DDR3 RAM.
PSU: GX 80Plus 750W(HAF 912 kasasının dahili PSU'su)
Hata videosu(sesi yükseltirseniz biraz hoparlörden gelen cızırtıyı duyabilirsiniz):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ekran kartında sorun olabilir.2 ci el olarak mı aldınız?
Hayır vatan bilgisayardan yeni aldım. Alışveriş merkezinden de alınca daha garantiye götüremedim açılmadı çünkü daha burada ve yukarda da belirttim saatlerce yüksek grafikli oyunları çalıştırabilirkene rastgele donma olması garibime gidiyor o yüzden ekran kartında yazılımsal olarak olabilir ama donanımsal olarak olcağını düşünmüyorum, tabi çok bir bilgim yok ama bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…