MSI RX580 ARMOR 8G aşırı ısınma sorunu

erer344

Decapat
Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi MSI RX580 ARMOR 8G 8GB OC modeli ekran kartımda bugün Battlefield 1 oynarken 87 derece gördüm, fan hızı 3500 RPM'de çalışıyordu. Besleme değeri ise 128W. Ekran kartını alalı yaklaşık 1 ay oldu(Temmuz 19) 1 kere ısınma problemi yüzünden garantiye gönderdim fakat garanti raporunda;

Isınma probleminin olmadığını termal macunun yenilenip BIOS güncellemesinin yapıldığını yazıyordu.

Kasam XIGMATEK GLARE 7A 600W 120mm 4 fan (3 soğutma ön 1 egzoz arkada bulunuyor)
Oda içinde klima bulunmamakta yaklaşık oda sıcaklığı 30 derece civarında Ankara'da yaşıyorum.
Ekran kartı stok ayarlardadır herhangi bir frekans oynaması yapılmamıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Armor GTX 1060 6GB kullanıyorum. Oyunda 60 dereceden fazlasını görmüyor. Ama senin değerlerin anormal. Kasanın önünde cam var kasanın hava almasını engelliyor olabilir ama bakıldığı zaman havanın fanları ulaşması için biraz açıklık bırakılmış. Kasa içi kablolama gayet normal. İnternet de benchmarklara baktığımda kart 67 derece civarı çalışıyor. Değerleri MSI AfterBurner Programıyla mı alıyorsun? Bir programda hata vardı da.

sıcaklık değerlerini radeonun driverinden alıyorum. Ekran kartının olduğu bölümdeki cam aşırı fazla ısınıyordu bende bugün onu çıkarttım yaklaşık olarak 10 derecelik bir düşüş olduğunu gözlemledim ekran kartı sadece yükteyken aşırı fazla ısınıyor yük dışında 44 derece civarı dolaşıyor

Bence açıkçası 10 derece düşse bile yüksek. Kasanın öndeki camı çıkabiliyor mu?
Kasanın ön camını şuan çıkardım yandaki camı taktım sıcaklık değişimi olmadı ortalama 75 en yüsek 77 gördüm
Kasanın sirkülasyonunda sıkıntı var. Yan kapakları açıp dener misin?
Hava sirkülasyonunu nasıl düzeltebilirim ekstra fan takabilirim üst taraflara 2 tane 14mm ya da 3 tane 12mm

Bu da dotayı açmadan hemen önceki değerim işlemci sıcaklıkları da 39a düştü şuan

Edit bulamadım kusura bakmayın forumda yeniyim iki kere üst üste mesaj atıyorum ama

Merhaba Msi Rx580 Armor OC galiba ekran kartın Armor ve Rx serilerinde fazla anormal bir ısınma görülüyor rx 580 performaslı ve kullanışlı ama cok ısınma ve darboğaz yapabilir bunlar normal dereceler rx580 ıcın bılgısıyarcıda calısıyorum gecen gun bitane adamın rx580 i 92 dereci yi görüp yanmış gta5 oynarken yaşanmış hem sorun hayret ettim ama bi bilgisiyarcıya göstermenizde yarar var
ek fan takılabilir yardımcı olduysam ne mutlu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…